Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 14 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt Lamborghini Urus

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze auto’s worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën, samen met oude dienstvoertuigen van bijvoorbeeld het leger of de politie. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien.

Ditmaal staat er een Lamborghini Urus te koop. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor je kersverse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

De Urus is de bestverkochte Lamborghini

De Urus is de bestverkochte auto van Lamborghini. Het model is inmiddels bijna 5 jaar oud en heeft de fabrikant een enorme financiële boost gegeven.

Lamborghini Urus, overheid
(Afbeelding: DRZ)

En dat is niet geheel onterecht. Een super strak design, dagelijkse bruikbaarheid en bizarre prestaties, de Lamborghini Urus biedt het allemaal. Al moet je daar wel wat voor over hebben: een bedrag van meer dan 3 ton.

(Afbeelding: DRZ)

Wellicht kan je de Lamborghini Urus die bij de overheid wordt aangeboden voor een kleiner prijsje op de kop tikken. Nadeel is wel: er niets bekend over de geschiedenis van de Italiaan. Of de 4,0-liter V8 netjes zijn oliebeurtjes heeft gehad, is dus onduidelijk.

Lage kilometerstand

Al kan de Lamborghini Urus volgens de kilometerteller nog niet vaak zijn onderhoud hebben overgeslagen. Er staat slechts 17.340 kilometer op de klok. Of deze stand klopt, is natuurlijk de vraag. De auto komt uit België en de kilometerstand is dus niet geregistreerd in de Nationale Auto Pas.

Lamborghini Urus, overheid
(Afbeelding: DRZ)

De bolide is gebouwd in 2020 en is voorzien van een wrap. De originele kleur is ‘Bianco Icarus’ (wit). De advertentie vermeldt dat de Urus niet over een navigatie-unit beschikt. Hoewel de auto dus niet foutloos is, en aankoop een groot risico is, kan je wellicht voor een iets lager prijskaartje de Italiaanse SUV op de kop tikken.

(Afbeelding: DRZ)

Is deze Audi RSQ8 de nachtmerrie van de Lamborghini Urus? Sjoerds Weetjes 311

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.