Autovisie
Autovisie Nieuws 23 nov 2017

Nederlander wint simracecontract bij McLaren Formule 1

McLaren Formule 1 was op zoek naar de snelste gamer ter wereld. Nou, die hebben ze gevonden! In de vorm van de Nederlandse Rudy van Buren (25), die nu een jaarcontract bij het Formule 1-team krijgt als officiële simulatorcoureur.

Van Buren versloeg in totaal 30.000 deelnemers en stond wonderwel in de finale tegenover een andere Nederlander: Freek Schothorst (20). Hij had altijd de ambitie om coureur te worden, want hij begon op achtjarige leeftijd met karten. Van Buren won het Nederlandse kartkampioenschap in 2003, maar stopte later met de sport wegens gebrek aan financiële steun.

Droom komt uit

“Ieder jochie dat met karten begint, droomt van de Formule 1”, aldus Van Buren. “Maar op een bepaald moment gaat die droom gewoon in rook op. Gelukkig kan ik hem nu herleven door het winnen van World’s Fastest Gamer. Dit was echt een geweldige ervaring. Ik heb geen woorden voor hoe ik me nu voel. Vorige week kwam ik voor het eerst naar het McLaren Technology Centre en nu ga ik weg als McLarens nieuwste medewerker.”

De World’s Fastest Gamer-wedstrijd begon in mei 2017. Gamers van over de hele wereld streden om een plek in de finale. Slechts twaalf van de 30.000 deelnemers werden uitgenodigd om naar het McLaren Technology Centre in Woking te komen voor een volledige competitieweek. Van twaalf ging het aantal naar zes, naar drie en daarna naar twee.

24 uur van Le Mans

De finalisten streden in dezelfde realistische racesimulator die de echte McLaren-coureurs ook gebruiken. Ze moesten het onder meer uitvechten op de Indianapolis Motor Speedway, het Japanse circuit van Suzuka, Interlagos in Brazilië en op het Circuit de la Sarthe, waar ze werden onderworpen aan een race van 24 uur.

Voor u gevonden: Volledig nieuwe, nooit gebruikte McLaren F1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.