Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 25 feb 2017

Nederland ontkomt nog aan lange levertijden Toyota C-HR

Toyota’s C-HR is een opvallende verschijning. Zo opvallend zelfs dat Toyota een tikkeltje terughoudend is geweest in de verkoopverwachting, zo blijkt nu. Volgens een woordvoerder van Toyota Europa bedraagt de levertijd voor de SUV nu drie tot zeven maanden, afhankelijk van de uitvoering. In Nederland is vooralsnog geen probleem, zo laat de importeur desgevraagd weten.

De wachttijd voor Nederlandse kopers is niet zo lang als elders in Europa, geeft de importeur aan. Kopers van de SUV kunnen, afhankelijk van de uitvoering en kleurstelling tussen de twee en tien weken rijden. Dat is fors korter dan de periodes die het Europese hoofdkantoor opgeeft. Volgens de woordvoerder van de importeur hebben de overige landen mogelijk te weinig productieplaatsen gereserveerd, waardoor de vraag het aanbod al zo kort na de marktintroductie kan overstijgen.

De wachttijd voor Nederlandse kopers is niet zo lang als elders in Europa

Toyota C-HR

De fabrikant zegt inmiddels 50.000 orders te hebben ontvangen en de Turkse fabriek in drie ploegendiensten over zes werkdagen te laten draaien. Hoe het merk de levertijd wil terugdringen is nog niet bekend. Het concern heeft de C-HR wel op de Japanse markt geïntroduceerd. Iets dat de Japanners beter niet hadden kunnen doen, want volgens de Europese divisie is ook daar de C-HR een enorm succes.

Hybrid

De vraag naar de C-HR met de hybride-aandrijflijn is wereldwijd het grootst. Zo’n 90% van de kopers kiest voor de hybrideversie. In Nederland rijdt driekwart van de C-HR-kopers LEES OOK: EERSTE TESTNOTITIES TOYOTA C-HR

Orders

In Nederland zijn tot op heden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.