Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 6 dec 2016

Naast GT3 komt GT4, Mercedes-AMG ontwikkelt tweede GT-racewagen

De vraag naar een ‘eenvoudigere’ raceversie van de Mercedes-AMG GT bleef aanhouden, zodat AMG-topman Tobias Moers niets anders kon dan gehoor geven aan de wens van zijn klanten. “Er komt een GT4-raceversie op basis van de GT R”, zo zei de topman afgelopen juli in Autovisie al aan. Nu is het tijd om de wereld kennis te laten maken met een eerste prototype.

Customer Sports 2016, Mercedes-AMG GT4
Mercedes-AMG GT4

Tijdens de afsluiting van het 2016 GT3-raceseizoen stelde AMG Customer Sports, dat de klantcontacten met de teams met een Mercedes-racewagen onderhoudt, een eerste prototype van de GT4-auto voor. De racewagen wordt momenteel ontwikkeld, maar bevindt zich reeds in de laatste fase. Als basis dient de GT R die Mercedes-AMG binnenkort in de showroom zet. De fonkelnieuwe race-auto zal volledig voldoen aan de eisen die voor deelname aan de GT4-kampioenschappen worden gesteld.

Mercedes-AMG GT4

V8 met 400 pk

De GT4-racer krijgt de beschikking over een geblazen 4,0 liter V8-motor. Het blok uit onder andere de GT en C 63 zal in de circuitversie beduidend minder krachtig zijn. Het vermogen ligt met 400 pk precies 185 pk ónder de motoroutput van de GT R en nog altijd 76 pk onder die van de zwakste C63.

LEES OOK: MERCEDES-AMG GT3 KLAAR VOOR DE STRIJD 

Amateur

Voor Mercedes-Benz past de ontwikkeling van de GT4-racer in zijn motorsportstrategie. Het bedrijf hoopt met de nieuwe sportcoupé voor de lagere raceklasse een grotere groep amateur en professionele coureurs en teams aan te spreken, aangezien de verwachte kosten de helft van de GT3-racewagen zullen bedragen. Het prijskaartje van de GT4 is nog niet afgegeven. In 2018 moet de GT4-racewagen aan de start verschijnen.

mercedes-amg-gt3
MERCEDES AMG GT3

GT3-ontwikkeling

De Duitse autobouwer blijft de GT3-klasse trouw, maar een doorontwikkeling van de GT3-racer staat niet gepland. Volgens Tobias Moers is de auto succesvol en is er geen reden om actie te ondernemen om bijvoorbeeld de rij-eigenschappen of betrouwbaarheid aan te pakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.