Autovisie
Autovisie Nieuws 3 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

5 must-haves: Bugatti EB110 S en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vijf toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Bevrijd jezelf en trek de natuur in. Die heeft zoveel moois te bieden, dus laat je niet tegenhouden. Investeer in de juiste spullen en beleef een avontuur dat je nooit zult vergeten. 

Luminox x Bear Grylls €495,–

Bear Grylls is misschien wel de bekendste survivalspecialist ter wereld. Het maakt niet uit in welke uithoek van de wereld je hem achterlaat, hij vindt altijd zijn weg terug. Nu heeft Grylls in samenwerking met Luminox horloges ontworpen die hem daarbij gaan helpen. Het Amerikaanse merk strikte de overlevingsexpert en maakte samen met hem vier nieuwe horloges waar je altijd op kunt vertrouwen. Ze worden alle geleverd met een Zwitsers analoog kwarts uurwerk, maar hebben daarnaast hun eigen expertise en extra’s, van een kompas tot morsecode-lezer.   

LIVSN Design EcoTrek €84,–

Stijlvol, veelzijdig, comfortabel en duurzaam. Wanneer je een broek koopt, moet je doorgaans kiezen tussen deze eigenschappen, maar dankzij LIVSN Design krijg je het allemaal. Dit nog jonge bedrijf is redelijk nieuw op de markt. Toch maakt het al flinke indruk met de EcoTrek, een ongekend veelzijdige broek, gemaakt van oude boeien. Ze zijn stijlvol als een pantalon, comfortabel als een joggingbroek en sterk als een wandelbroek. Wat je ook gaat doen, als je de dag begint met het aantrekken van een EcoTrek, dan ben je er klaar voor. 

Bugatti EB110 S, BoS, 1:87 €22,95

De eerste herstart van het oude merk Bugatti lag in Italië. Romano Artioli, die ook enige tijd Lotus als merk bezat, bouwde een fraaie designfabriek langs de autostrada bij Modena. Daar werd als eerste de EB110 geproduceerd. Die naam verwees naar het feit dat oprichter Ettore Bugatti op de dag van de presentatie exact 110 jaar eerder was geboren, ook in Italië (Milaan). Het werd geen groot succes. Bugatti kwam in handen van Volkswagen, het fraaie pand staat er verwaarloosd bij. Er zijn best wat miniaturen van EB110’s gemaakt, maar nog niet in schaal 1:87. ‘Best of Show’ (BoS) heeft het nu aangedurfd deze Bugatti in deze kleine schaal te maken en dat is heel goed gelukt 

Saab 95Cult Scale Models, 1:18 €146,–

De typeaanduidingen van Saab waren ooit heel logisch. Het begon met de 92, daarna 93, de eerste Sonett was eigenlijk de 94 en toen kwam deze: de 95. Deze stationcar was in eerste instantie gebaseerd op de 93, maar later volgde het model de ontwikkeling van de 96. Bent u er nog? Het werd pas echt ingewikkeld toen Saab aanduidingen als 9-3 en 9-5 ging gebruiken. De echte 95 is in Nederland altijd vrij zeldzaam geweest. Jammer, want het was een vernieuwende auto. Niet alleen was Saab het eerste merk met voorwielaandrijving en de motor dwars voorin (nee, niet de Mini!), maar de compacte stationcar had ook al zeven zitplaatsen. Deze is van 1963, verwant aan de toenmalige 96, maar nog wel met de tweetakt driecilindermotor. Er bestaat bar weinig in miniatuur van de 95, dus dit is weer een heel slimme keuze van het (Nederlandse!) Cult Scale Models. Hij is er in twee kleuren: rood en blauw/wit. 

Sbarro Challenge, AutoCult, 1:43 €89,–

Franco Sbarro, Zwitser van Italiaanse oorsprong, heeft een opmerkelijke carrière achter de rug. Hij was ooit teammanager bij Scuderia Filipinetti, maar is vooral bekend om zijn replica’s en bijzondere autocreaties. Vanaf 1992 runt hij een opleiding voor autodesigners. Jaarlijks presenteerde Sbarro in Genève een nieuwe creatie, waarvan deze ‘Challenge’ een van de meest extreme is geweest. De radicale wigvorm zorgde wel voor een zeer lage cw-waarde: 0,26. Er zijn tien exemplaren van de Challenge gebouwd; één ervan staat in het Louwman Museum. Dit is bij uitstek een onderwerp voor AutoCult, specialist in zeer bijzondere auto’s. Een prachtige miniatuur… voor wie ervan houdt! 

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 must-haves: Bugatti EB110 S en meer!
Sluiten