Autovisie
Autovisie Nieuws 18 aug 2016

MSO neemt McLaren 570GT onder handen

McLaren Special Operations (MSO) heeft een McLaren 570GT onder handen genomen. De maatwerkafdeling van het merk gebruikt de auto om te laten zien wat er in de toekomst allemaal mogelijk is.

Verduisteren

De McLaren 570GT by MSO Concept, zoals de auto officieel heet, is grondig onder handen genomen door de speciale afdeling. Zo heeft hij een andere bodykit, een ander uitlaatsysteem en een speciaal dak. McLaren gebruikt een techniek die ook in meerdere modellen van Mercedes-Benz te krijgen is: het dak is gemaakt van glas dat elektrisch geladen is. Zo is het mogelijk om het panoramadak met een druk op de knop te verduisteren.

BEKIJK OOK: VIDEO: REVIEW MCLAREN 570GT

675LT

MSO gebruikt voor de uitlaat technieken die ook bij de 675LT gebruikt zijn. Het nieuwe uitlaatsysteem is dertig procent lichter dan het standaard systeem, met name door het gebruik van titanium in plaats van roestvrij staal. Het moet compleet anders klinken dan de standaard uitlaat, maar vooral luider worden. Een mooi detail: de hitteschilden van de uitlaat zijn voorzien van een laag titaannitride, Door de luchtuitlaten zijn die hitteschilden te zien en zo kun je ze van kleur zien veranderen als ze heter worden. Ze wisselen van goud naar paars/blauw, afhankelijk van de temperatuur.

Wit met zwart

De McLaren 570GT by MSO Concept is verder voorzien van een nieuwe zwarte bodykit. Vandaar ook dat de auto in een parelmoerwitte lak gespoten is, zodat je het contrast goed kunt zien. De wielen, zijskirts, deurpanelen en details van de deuren zijn zwart gespoten. Verder heeft hij deurlijsten van blank carbon, dat ook op meerdere plekken in het interieur terugkomt. Het interieur is voorzien van cognacbruin leder en een geluidssysteem van Bowers & Wilkins naast de speciaal ontwikkelde carbon panelen.

Komend weekend maakt de auto zijn debuut op het Pebble Beach Concours d’Elegance.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.