Autovisie
Autovisie Nieuws 6 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Mountune stopt extra pk’s in Ford Focus RS

De Ford Focus RS met zijn 350 pk niet krachtig genoeg? De Britse tuner Mountune komt nu met een kit die ervoor moet zorgen dat de Hot Hatch nog nét een beetje heter wordt.

Tuning

Mountune geeft de Ford Focus RS 375 pk en 510 Nm, 25 pk meer en 70 Nm meer dan de auto standaard heeft. Het maakt hem nog net twee tienden sneller in de sprint naar 100 km/u. Met de kit van Mountune sprint de snelle Ford in 4,5 tellen naar de honderd. Mountune bereikt het resultaat met een andere recirculatieklep, een ander luchtfilter, een aangepaste ECU en nieuwe slangen. Heel veel meer kracht wordt riskant voor de aandrijflijn, maar toch is dit slechts het eerste pakket dat de tuner aanbiedt.

BEKIJK OOK: VIDEO: FORD FOCUS RS HÉT LANGVERWACHTE LIEFHEBBERSKANON

Onderdelen

Er zijn nog veel meer onderdelen van Mountune te krijgen voor de Focus RS. Zo kunnen klanten kiezen voor lichtgewicht wielen. Die wielen zijn 2,8 kilogram per wiel lichter zijn dan de standaard wielen van de auto. Ook levert Mountune een Quaife ATB differentieel, dat niet alleen de grip moet verhogen, maar ook Drift Mode nog eenvoudiger maakt. Verder kunnen klanten kiezen voor een short-shift kit, die zorgt dat de schakelbeweging 25% korter wordt.

Garantie

Mountune wordt volledig ondersteund door Ford-dealers in Engeland en de fabrieksgarantie blijft dan ook behouden. De kit kost 899 pond, zo’n 1.060 euro, inclusief montage en is in 1,5 uur geïnstalleerd.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.