Autovisie
Autovisie Nieuws 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Morgan legt laatste hand aan fonkelnieuwe 3 Wheeler

De lancering van een nieuwe Morgan 3 Wheeler is aanstaande. De Engelse sportwagenbouwer plant de introductie van de nieuwste generatie voor 24 februari 2022.

De Morgan Motor Company kondigt alleen de releasedatum van de driewielige roadster aan. Meer details zullen op de bewuste dag volgen. De fabrikant is nog met de testwerkzaamheden van het model bezig. Het ontwerp staat reeds vast, al blijkt dat niet uit de foto’s die de Engelsen nu van het ontwikkelingsmodel vrijgeven. Logisch want de testsessies met het productierijpe model (lees definitieve design) vinden traditiegetrouw later plaats.

Morgan 3 wheeler plus three
Morgan 3 Wheeler

Cilindertal

De fabrikant geeft overigens aan dat het op 24 februari 2022 ook de naam van het nieuwe model onthult. De aanduiding 3 Wheeler is dus niet definitief en wordt dus behouden voor alleen de generaties tot 2021 driewielers van het merk. Zouden de Engelsen kiezen voor Plus Three? De bestaande roadsters heten Plus Four en Plus Six. De toevoeging 4 en 6 duidt niet op het aantal wielen, maar op het aantal cilinders. De Plus Four heeft een vierpitter, de Plus Six een zescilinder. De 3 Wheeler krijgt een driecilinder, wat Plus Three als naamgeving binnen het huidige modellengamma als voorspelbaar kan worden gezien. Welke configuratie Morgan van Ford betrekt, is nog niet bekend. De geblazen krachtbron is er met vermogens tot 200 pk.

Morgan 3 wheeler plus three
Morgan Plus Three

Morgan 3 Wheeler in Nederland

De 3 Wheeler gaat later dit jaar in productie. Dealer Louwman Exclusive heeft reeds enkele orders geplaatst. Het bedrijf beschikt dan ook over een uitgebreide klantenportefeuille met 3 Wheeler bezitters. In Nederland zijn 24 stuks van de open tweezitter geregistreerd. De oudste dateert van 2012, de nieuwste ging in 2020 de Nederlandse weg op. De auto wordt op dit moment niet meer gebouwd. Morgan vervaardigde de laatste 3 Wheeler van de huidige generatie in 2021. De modellijn keerde in 2012 terug in het programma, nadat het in 1952 definitief was vervangen door vierwielige Morgans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.