Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Moderne opvolger Renault 4 heet 4Ever’

Vanochtend verraste Renault ons met een fraaie herinterpretatie van de iconische 5. Een tweede model dat teruggrijpt op de Franse historie zal spoedig volgen. Mogelijk weten we al hoe die auto, de nieuwe Renault 4, gaat heten.

Op de vraag of Renault binnenkort nog een historische naam gaat afstoffen voor een toekomstig elektromodel, antwoordde CEO Luca de Meo deze ochtend bevestigend. Hij wilde nog niet zeggen of dat inderdaad de Renault 4 zal zijn, zoals al dagen wordt gespeculeerd. Toch moet het wel heel raar lopen als we binnenkort geen moderne Renault 4 zien, als we kijken naar de namen die de Fransen onlangs hebben geregistreerd.

Sport Spider

Dat zijn er overigens niet een paar, maar een hele waslijst. Namen die autofabrikanten voor hun modellen gebruiken, worden geregistreerd en zijn tien jaar geldig. Daarna mogen andere bedrijven met dezelfde naam aan de haal, mits de autobouwer ze netjes verlengt. Dat is dus ook het geval bij Renault, dat bijvoorbeeld ook de naam van de Sport Spider heeft verlengd. Dat deed het ook met de namen van de Renault 4, 5 en 8.

Toch voegt het ook een aantal andere namen toe die wél hinten op de moderne opvolgers van de auto’s die deze week in de spotlight staan. De Franse autobouwer heeft namelijk ook een verzoek ingediend voor de namen Renault Five en Renault 4Ever. Het is de eerste keer dat de fabrikant, die al decennia lang cijfers als modelnaam gebruikt, de getallen in letters spelt. De WIPO, de wereldwijde organisatie voor intellectueel eigendom, bekijkt momenteel of Renault de namen ook daadwerkelijk mag gebruiken. Geven ze groen licht, dan lijkt het er dus op dat de vanochtend gepresenteerde elektro-hatchback de naam Five gaat dragen. Ook lijkt de komst van een moderne 4 zo goed als zeker.

Sesam open u!

Renault heeft daarbij nog een aantal interessante namen ingediend. Zo ook ‘Open Sesame by Renault’. Het zou erop kunnen duiden dat de Fransen van plan zijn een bijzondere deurconstructie, zoals op verschillende varianten van de originele 4, te introduceren op het nieuwe elektromodel. Het feit dat ook de Franse vertaling ervan, Sesame ouvre-toi par Renault, is aangevraagd, doet vermoeden dat Renault met een dergelijk idee bezig is.

Renault 4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.