Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Modelauto: de oer-Range Rover in 1:18

De Range Rover heeft altijd al mijn bijzondere belangstelling gehad. En hoewel de auto met elke generatie luxer en beter werd, is het die oer-versie die me het meest aanspreekt. Leuk dat daar nu een 1:18 model van is.

Die belangstelling voor de Range Rover was er altijd al. Misschien kwam dat door die 1:24 miniaturen van Bburago waar ik vroeger mee speelde. Ik had twee uitvoeringen, een brandweer met ladders op het dak en een safari, à la Camel Trophy compleet met jerrycans en extra reservewielen. Later bij Autovisie reed ik alle mogelijke Range Rovers maar nooit die oer-versie. Dat lukte pas bij de viering van 65 jaar Land Rover. Het opgetrommelde journaille mocht bij die gelegenheid rijden met diverse oude Land Rovers. En dus zo’n oer-Range Rover. Diep onder de indruk was ik van die inmiddels 40 jaar oude auto. Wat reed dat goed in vergelijking met een even oude Land Rover. En wat een sensatie moet die eerste Range Rover geweest zijn bij zijn onthulling in 1970.

En hoewel ik mijn verzameling zoveel mogelijk probeer te beperken tot 1:43 modellen, word ik toch wel hebberig van deze 1:18 Range Rover die BoS Models uitbrengt. Het is precies de goede versie en al is er wel wat op het model aan te merken, toch is ie leuk. Mijn redding is zijn prijs van net geen 100 euro, dat is mij net te veel en daarvoor vind ik hem ook net niet goed genoeg. Maar misschien ligt ie ooit op een ruilbeurs in de aanbieding…

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.