Autovisie
Autovisie Nieuws 27 jun 2016

Mitsubishi toont glimp van SUV-studiemodel Ground Tourer

Mitsubishi is er vroeg bij: het Japanse merk toont nu al de eerste glimp van de Ground Tourer concept, het studiemodel dat te zien zal zijn tijdens de Autosalon van Parijs in oktober.

Mitsubishi Ground Tourer Concept
Mitsubishi Ground Tourer concept

SUV

De nabije toekomst van Mitsubishi zal voor het grootste deel bestaan uit SUV’s. Onlangs berichtten we al dat het merk zich gaat focussen op dit segment en modellen zoals de Lancer en Galant geen directe opvolgers zullen krijgen.

De centrale line-up van Mitsubishi bestaat dan ook uit drie modellen. Daarvan is de ASX de kleinste variant, daartussenin zit een nieuwe crossover en bovenaan komt de Outlander te staan.

mitsubishi_concept_xr-phev_29
Mitsubishi Concept XR PHEV

Plug-in hybride

De Ground Tourer die dit najaar in de Parijs te zien zal zijn, is mogelijk een voorbode van het middelste model. De Japanners melden dat het in elk geval om een plug-in hybride gaat die gericht is op het hogere marktsegment. Vanbinnen kunnen we rekenen op ‘een verfijnd en strak interieur’, terwijl de buitenkant ‘verleidelijk en stoer’ moet ogen.

Qua design borduurt Mitsubishi hiermee voort op de Concept XR PHEV II (vorig jaar te zien tijdens de Autosalon van Genève) en de eX Concept (die eind vorig jaar op de Autosalon van Tokio stond).

 

mitsubishi_ex_concept_9
Mitsubishi eX concept

Luxe

Mitsubishi zal bovengemiddeld veel aandacht kunnen trekken in Parijs: luxemerken Aston Martin, Bentley, Cadillac, McLaren, Lamborghini en Rolls-Royce hebben al aangegeven de show in Franse hoofdstad over te slaan. Ook Mazda en Ford zullen daar ontbreken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.