Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 24 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Mitsubishi is klaar voor een compacte SUV

De afgelopen jaren was de ontwerpafdeling van Mitsubishi drukker bezig met het tekenen van concept cars dan met productiemodellen. Althans, zo leek het. Die concept cars waren er natuurlijk niet voor niets. Mitsubishi gooit zijn designtaal over een andere boeg en met de studiemodellen lichtte Mitsubishi alvast een tipje van de sluier.

De eerste telg die volgens de nieuwe ontwerpstijl is getekend wordt een compleet nieuwe SUV. Mitsubishi noemt het model vooralsnog Compact SUV, maar wees gerust, hij krijgt een echte naam. De Japanners positioneren de nieuweling tussen de ASX en de Outlander. Laatstgenoemde zal een stukje groeien om ruimte te creëren van de ‘Compact SUV’, terwijl de volgende ASX kleiner wordt. Met de nieuwkomer gaat Mitsubishi de strijd aan met onder andere de Nissan Qashqai en de Mazda CX-5.

LEES OOK: MITSUBISHI FOCUST OP SUV’S

Lancer

Tegelijkertijd met de komst van de Compact SUV neemt Mitsubishi afscheid van de Lancer. Deze middenklasser verdwijnt deze zomer uit het productieprogramma van de Japanners. In Nederland ruimde het model al enige tijd geleden het veld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.