Autovisie
Autovisie Nieuws 26 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Minimale facelift voor Lexus IS

De Lexus IS oogde door zijn opvallende design nog geen moment verouderd, maar toch krijgt hij na slechts drie jaar al zijn eerste facelift. En die maakt hem net weer even moderner.

Nieuwe neus

Heel groot zijn de uiterlijke verschillen niet. Lexus heeft het design van de IS grotendeels behouden, maar wel de neus aangepast. Die is nu meer in lijn met die van de RC en LC. Hij kreeg nieuwe koplampen, een andere grille en opvallende luchtinlaten. Aan de achterkant zien we nieuwe achterlichten en ook andere sierstukken voor de uitlaat. Minimalistisch, maar wel net genoeg om hem weer íets anders te laten ogen.

Interieur

Ook van binnen zijn de verschillen minimaal. Het display voor het infotainmentsysteem is groter geworden en meet nu 10,3 inch (was 7 inch) en heeft bovendien een hogere resolutie gekregen. Dat infotainmentsysteem is volgens Lexus ook gemakkelijker te bedienen. Lexus gebruikt de facelift ook om de IS te voorzien van alle mogelijke assistentiesystemen die ook leverbaar zijn op de andere modellen van het merk.

BEKIJK OOK: VIDEO: LEXUS RX450H GETEST

Hybride

De aandrijflijnen blijven ongewijzigd voor de auto. Dat betekent dat hij in Nederland alleen als 223 pk sterke hybride Lexus IS 300h komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.