Autovisie
Autovisie Nieuws 28 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Minimale facelift voor Skoda Citigo

Nu de Volkswagen Up een uitgebreide facelift heeft gehad, kan de erop gebaseerde Skoda Citigo natuurlijk niet achterblijven. Toch zijn de Tsjechen behoorlijk minimalistisch te werk gegaan bij de vernieuwde stadsauto.

Geen turbo

Waar de Volkswagen Up naast een nieuwe bumperset, nieuwe kleuren en andere velgen ook nog leverbaar wordt met een turbomotor, blijft het bij de Skoda Citigo beperkt tot uiterlijk vertoon. De 1,0 liter turbomotor blijft voorbehouden aan de Up. Ook de grotere wielen en nieuwe kleuren komen alleen naar de Volkswagen. De Skoda moet het op het eerste gezicht doen met nieuwe koplampen met LEDs voor de dagrijverlichting.

LEES OOK: GERINGE MEERPRIJS VOOR VOLKSWAGEN UP MET TURBO

Paraplu

De uiterlijke verschillen mogen dan meer dan minimaal zijn, van binnen verandert er toch het nodige. Zo wordt de Citigo voor het eerst optioneel ook leverbaar met klimaatbeheersing, waar eerst alleen standaard airconditioning beschikbaar was. Ook de optionele regen- en lichtsensor van de vernieuwde Up zijn voortaan leverbaar op Skoda’s kleinste. Daarnaast wordt ook het infotainment gemoderniseerd, waarbij je voortaan ook kunt navigeren met je eigen smartphone. Er is ook een grappige toevoeging: net als Skoda’s topmodel, de Superb, wordt de kleine Citigo nu ook geleverd met een paraplu. Hij zit niet in het portier weggewerkt, maar bevindt zich onder de rechter voorstoel in zijn eigen bakje.

Dit najaar moet de vernieuwde Citigo bij de dealers staan. De prijzen zullen waarschijnlijk – net als bij de Up – nauwelijks gaan verschillen. Reken op een vanafprijs van ongeveer 10.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.