Autovisie
Autovisie Nieuws 11 mei 2016

Mini verwijst naar oorsprong met Cooper Seven

Wie een nieuwe Mini zoekt die er extra blits uitziet en in naam verwijst naar het verleden, kan de Cooper bestellen als Seven – een uitvoering met wat geinige designelementen.

Austin

Het dochtermerk van BMW benadrukt dat de Seven het eerste ‘designmodel’ van deze Mini is. Vanaf juli is zowel de driedeurs- als de vijfdeursvariant van de Cooper leverbaar in deze trim, die volgens het merk zelf verwijst naar de Austin Seven – het model waarmee de productie van de klassieke Mini in 1959 ooit begon.

LEES OOK: MINI EN BMW LATEN JOUW AUTO STRAKS MAKKELIJK VREEMDGAAN

Je krijgt in elk geval de keuze uit verschillende lakkleuren, waaronder Lapisluxury Blue. Daarnaast zijn het dak en de spiegelkappen uitgevoerd in Melting Silver en staat de auto op 17-inch lichtmetaal, waarbij de wielen zijn uitgevoerd in two-tone design. Ook zijn er Mini Seven-sierstroken en is het logo te zien op onder meer de voorspatborden.

Extra’s

Vanbinnen is er speciale stoelbekleding (deels van stof, deels van leer) in de kleur Diamond Malt Brown. Het interieur is afgewerkt in Piano Black. Optioneel zijn onder meer led-koplampen en -mistlampen, witte richtingaanwijzers, automatische airco, de uitgebreide boordcomputer en de Mini Driving Modes.

De meerprijs voor de instap-Cooper (D) als Seven bedraagt 2600 euro, de Cooper S(D) met Seven-aankleding kost 1800 euro meer. De vanafprijs van een Mini Cooper is 22.490 euro.