Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 19 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Mini John Cooper Works terug op de prijslijst

Eerder dan verwacht brengt Mini de John Cooper Works terug op de markt. Was de snelle uitmonstering weg dan? Jazeker. Vanwege de omschakeling van de NEDC-verbruikscijfers naar de WLTP-normering moest moeder BMW wat aanpassingen aan de geblazen viercilinder motor doen. Het gevolg was dat de productie van de hot hatch (ook leverbaar als Cabriolet) werd onderbroken.

De Mini John Cooper Works, zowel de hatchback als de Cabriolet, beschikt nu over een partikelfilter, waardoor de auto voldoet aan de eisen die per maart 2019 ingaan. Met de introductie van het filter is nu het complete modellengamma van Mini voorzien van een partikelfilter.

Prestatieniveau

Op het prestatieniveau heeft de modificatie geen effect. De 2.0-turbomotor met viercilinders levert onveranderd 231 pk. De versie met handgeschakelde zesbak accelereert in 6,3 seconden van stilstand naar 100 km/h en heeft voor de tussensprint van 80 naar 120 km/h 5,6 tellen nodig. De Cabriolet doet er respectievelijk 6,6 en 6,1 seconden over. De verbruikscijfers communiceert Mini niet.

Topmodel

De John Cooper Works is het voorlopige topmodel van de hatchback-lijn. De fabrikant werkt aan een krachtigere versie. Dat model zou volgend jaar op de markt moeten komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.