Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 17 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Mini Countryman Plug-in Hybrid komt eraan

Het is een publiek geheim dat Mini werkt aan een stekkerhybridevariant van de nieuwe generatie Mini Countryman. Nu maakt de fabrikant de komst van de plug-in hybrideversie wereldkundig. Volgend jaar komt de uitvoering op de markt.

In november, op de autoshow in Los Angeles, stelt Mini de nieuw generatie Countryman voor. De auto groeit en zal zich meer dan het bestaande model, waarvan Actieradius

Met de stekkerhybride kan volledig elektrisch worden gereden. Mini verklapt echter nog niet wat de actieradius zal zijn. Met de BMW 2 Serie kan een afstand van 41 kilometer worden afgelegd. Het merk geeft alleen aan dat er op puur elektrokracht een snelheid van maximaal 125 km/h kan worden gehaald. De stekkeraansluiting bevindt zich in het linker voorscherm.

Mini Countryman 3222 autovisie.nlStartknop

Een leuk detail is de startknop. In een Mini kleurt die normaliter rood, maar niet in de plug-inversie. Daarin licht de knop oranje op. Een van de redenen is dat wanneer de auto wordt gestart, de Countryman Plug-in Hybrid in de elektrische modus begint. Motorgeluid ontbreekt dus. De toerenteller is eveneens aangepast. Het instrument is vervangen door een zogeheten ‘powerdisplay’, waarmee de bestuurder wordt geïnformeerd over de status van bijvoorbeeld de accucapaciteit.

Mini zal de Countryman Plug-in Hybrid zo goed als zeker ook op de LA Auto Show 2016 voorstellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.