Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 15 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

MG wil 100e verjaardag vieren met 100 markten in 2024

MG, het legendarische Britse merk dat in Chinese handen is, heeft grootste plannen. Binnen vier jaar wil het actief zijn in honderd verschillende markten.

Dat meldt Autocar op basis van gesprekken met het merk. In 2024 viert de merknaam Morris Garages namelijk zijn honderdste verjaardag en dat wil SAIC – het moederbedrijf – ‘vieren’ door in minimaal honderd verschillende markten over de hele wereld actief te zijn.

Volwassen

MG is nu actief in China en verschillende Europese landen, maar het merk heeft ‘een internationale focus’. “Dat staat al een tijdje op de planning. We hebben nu het gevoel dat het bedrijf volwassen genoeg is en dit is het juiste moment”, vertelt Yang Xiaodong, vice-president van SAIC, het moederbedrijf van MG.

MG HS
MG HS

Vorig jaar verkocht MG 298.000 auto’s wereldwijd, waarvan er 139.000 in Europa werden geleverd. In Nederland leverde Van Mossel, de officiële importeur en dealer van het merk, tot nu toe zo’n 1800 exemplaren van het in Nederland enige beschikbare model af: de ZS EV.

MG Cyberster

Maar dat aanbod gaat de komende tijd flink groeien. Dit jaar komt verschijnt in Nederland de reeds in Engeland bekende HS, maar er komt meer. MG geeft aan Autocar aan dat het de komende achttien maanden zeven nieuwe auto’s presenteert. Drie daarvan zijn compleet nieuw. Het gaat in ieder geval om de deze week aangekondigde Cyberster, een twee persoons roadster, en een elektrische stationwagon. De vier andere modellen zijn updates van al bekende auto’s.

MG Cyberster

Daarnaast gaat het merk zich richten op nieuwe infotainmentsystemen, 5G-connectiviteit en autonoom rijden (Level 3). Daarvoor werkt het samen met Roewe, een ander dochtermerk van SAIC. Ook presenteert het binnenkort een nieuw logo, waarvan we de eerste schetsen al hebben gezien op de tekeningen van de Cyberster, die het merk deze week liet zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.