Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 12 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze MG Cyberster maakt kans leukste elektrische auto te worden

Dat elektrische auto’s altijd saai en niet leuk zijn om te rijden, is al lang niet meer. Neem bijvoorbeeld de Kia EV6 GT of Tesla Model 3 Performance. Echter, voor cabrioliefhebbers is er niet veel keus. Tenminste nog niet, want deze MG Cyberster kan voor liefhebbers van open rijden de leukste elektrische auto worden.

Voor een elektrische cabrio kan je inmiddels aankloppen bij Mini, maar voor het echte roadster-gevoel zal je toch even moeten wachten. Niet alleen op de MG, maar ook op de Polestar 06.

Wordt dit de leukste elektrische auto?

Genoeg over andere aanstaande elektrische roadsters, het draait nu even om de MG Cyberster. Van dat model zagen we al een indrukwekkende concept car. De beelden die nu uitgelekt zijn via de database van het Chinese Ministerie van Transport en Informatie Technologie, zien er echter anders uit.

MG Cyberster, elektrische auto, roadster, leukste
(Afbeelding: Ministerie van Industrie en Informatietechnologie Volksrepubliek China)

De MG Cyberster lijkt meer op een echte roadster dan we ooit hadden durven denken. De elektrische auto is 4,5 meter lang, 1,9 meter breed en 1,3 meter hoog. De wielbasis is 2,7 meter. Hoewel het design lijkt op een kruising tussen een Jaguar F-Type en een Mazda MX-5 – en dat is geen belediging – is de auto iets groter dan de Japanse roadster.

De MG Cyberster als vierwielaandrijver

Daarbij heeft deze elektrische auto geen handbak en snerpende vierpitter. Sterker nog, zover we nu kunnen lezen in de Chinese documenten, wordt de EV niet eens met enkel achterwielaandrijving leverbaar. Op de vooras ligt een elektromotor die goed is voor 101 pk en 201 pk aan piekvermogen. De achterwielen worden aangedreven door een motor die 215 pk levert en goed is voor 335 pk aan piekvermogen.

MG Cyberster, elektrische auto, roadster, leukste
(Afbeelding: Ministerie van Industrie en Informatietechnologie Volksrepubliek China)

De topsnelheid van de MG Cyberster bedraagt 200 kilometer per uur. Of deze cijfers uiteindelijk echt kloppen en hoeveel uitvoeringen er komen, is onduidelijk. MG heeft nog niets bevestigd over de elektrische auto.

Tesla Roadster valt in het niet bij Nissan Max-Out cabrio

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.