Autovisie
Autovisie Nieuws 16 aug 2015

Merkenclubs: Mercedes-Benz SLK Club Nederland

In 1996 presenteerde Mercedes-Benz de eerste SLK. Inmiddels is de derde generatie al enige jaren op de markt. Het model kent een grote schare liefhebbers, verenigd in de MB SLK Club Nederland, die graag toerritten met hun auto maken. Sleutelen of restaureren is bij zo’n relatief nieuwe auto nauwelijks een aan de orde.

De eerste SLK’s hebben inmiddels de youngtimerstatus bereikt, want Mercedes-benz heeft de SLK al vanaf 1996 in het programma. De SLK was de trendsetter onder de roadsters met een stalen klapdak, op het ene moment een wintervaste coupé en als het weer het toelaat een lekkere cabrio. Deze metamorfose duurt minder dan 25 seconden en gaat volledig automatisch met één druk op de knop. Dat de SLK thuishoort in het rijtje Porsche Boxster, BMW z3 en BMW z4 zegt genoeg over de prestaties en de rijkwaliteiten. Alleen voegt Mercedes daar zijn spreekwoordelijke comfort aan toe. Bij een wat langere rit, bijvoorbeeld naar de Middellandse zee, ga je dat comfort extra waarderen.

Sinds 1996 zijn er drie generaties geïntroduceerd van de SLK. De eerste twee hebben een facelift gehad zo gedurende de helft van hun looptijd. Voor het laatste model staat de facelift eraan te komen. SLK rijden kun je zo duur maken als je zelf wilt. Je koopt al een goed exemplaar van het eerste model voor zo’n 5000 à 6000 euro. Een nieuwe kost natuurlijk meer, maar voor alle modellen, jong en oud, geldt dat je er enorm veel (rij)plezier aan beleeft.
“Voor alle modellen, jong en oud, geldt dat je er enorm veel (rij)plezier aan beleeft.”
 Dat plezier kun je ook samen beleven en dat maakt het voor velen nog leuker. De MB SLK Club Nederland heeft zo’n 150 enthousiaste leden die dat ook vinden. Een aantal keren per jaar organiseert de club een rit, waarbij natuurlijk een mooie route wordt gereden, maar waarbij ook het clubgevoel belangrijk is. Zo maakt een gezellige lunch of diner deel uit van het programma. En er gaat geen rit voorbij of ‘het dak gaat eraf’.
IMG_4512
Onlangs organiseerde de club een zeer geslaagde meerdaagse rit door het zwarte woud, met als hoogtepunten een bezoek aan het Mercedes-Benz museum, en een bezoek aan de Mercedes-Benz fabriek. Meer informatie ever de SLK en over de MB SLK Club Nederland vind je op hun website: www.mbslkclub.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.