Autovisie
Autovisie Nieuws 6 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet kost miljoen euro

Je moet het er maar voor over hebben. De extreme Mercedes-Maybach G 650 Landaulet kost 630.000 euro, exclusief belastingen. Dat betekent dat je hem voor ongeveer een miljoen euro op Nederlands kenteken mag zetten.

mercedes-maybach_g_650_landaulet_21

En ondanks dat schijnen er al een aantal Nederlandse belangstellenden voor het monsterlijke (om niet te zeggen smaakloze) apparaat te zijn. Mercedes-Benz kiest uit wie een Landaulet mag kopen. Als je een trouwe klant van het merk met de ster bent of al een G-Klasse hebt, helpt dat. Als je een Mercedes-AMG G 63 6×6 hebt, zit je vrijwel gebakken.

“Als je al een Mercedes-AMG G 63 6X6 hebt, zit je vrijwel gebakken”

Mercedes-Benz bouwt niet meer dan negenennegentig exemplaren van de Landaulet. De productie start in juni en de eerste auto’s worden in oktober afgeleverd. Een optielijst is er niet, want alle G 650 Landaulets zijn ‘fully loaded’. Als het op carrosseriekleur en interieurbekleding aankomt, is alles mogelijk.

LEES OOK: NIETS IS TE GEK – MERCEDES-MAYBACH G 650 LANDAULET

De Landaulet is alleen leverbaar in Europa, Rusland en het Midden-Oosten. Hij is in twee jaar tijd ontwikkeld en is gebouwd op een G-Klasse Wagon-carrosserie. Zijn softtop opent en sluit automatisch (alleen als de auto stilstaat), maar moet met de hand ontgrendeld worden. Om het instappen te vergemakkelijken zijn er automatisch uitklappende treeplanken, die maximaal 240 kilogram kunnen dragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.