Mercedes GLC Coupé rolt van de band

Drie maanden nadat Mercedes-Benz de eerste foto’s van de GLC Coupé de wereld in stuurde, rolt het nieuwste nichemodel van de Stuttgartse autobouwer van de band. De fabrikant zal de coupé-SUV in september op de Nederlandse markt introduceren.

 

Mercedes maakt de nieuwe GLC Coupé in zijn fabriek te Bremen. En wie goed op heeft opgelet, weet dat eerder deze maand in die faciliteit al een nieuw model in productie is gegaan. Bremen startte half juni met de bouw van Archivnummer: D304612Productielijn

De GLC Coupé wordt op dezelfde productielijn als zijn technisch identieke broedermodellen C Sedan, C Estate en GLC SUV gemaakt. Op de twee resterende productielijnen in Bremen maakt Mercedes-Benz onder andere de E-Klasse Coupé, E-Klasse Cabriolet,  SLC en SL.

X4-concurrent

Met de GLC Coupé opent Mercedes de aanval op de BMW X4. Volgens het merk was het idee voor een coupévariant van zijn medium-SUV nog voor de introductie van de BMW-versie geboren, maar kon het merk met de ster de vlot gestileerde SUV niet eerder op de markt brengen. Met een lengte van 4,73 meter is de GLC Coupé zes centimeter korter dan zijn concurrent.

LEES OOK: DE OVERTREFFENDE TRAP: MERCEDES-AMG GT R

4Matic

Mercedes levert de versie standaard met 4Matic-vierwielaandrijving en een negentraps automaat. Bij de marktintroductie zal er keuze zijn uit een 170 pk sterke 220d en een 250d met 204 pk diesel, terwijl er ook de benzinemotoren ‘250’ met 211 pk en een ‘AMG 43’ met 3.0 V6-motor en 367 pk zullen zijn. Later breidt Mercedes het programma verder uit, zoals met een plug-in hybride GLC 350 e, voorzien van een 320 pk benzinemotor met elektromotor.