Mercedes-Benz heeft lange tijd de populariteit van Volvo’s Cross Country-modellen en Subaru’s Outback-types niet ingezien, want de fabrikant waagde zich niet aan een opgehoogde en ruiger aangeklede stationwagon. Maar sinds de Duitsers zelf een dergelijk model in het gamma hebben, kijkt het merk toch anders naar de stoerdere stationwagons.

All-Terrain


Liefst twintig jaar negeerde Mercedes-Benz het voorbeeld van de Volvo V70 Cross Country en diens opvolgers, alsmede de Subaru Legacy Outback en zijn nazaten. Het recept is eenvoudig. Je geeft de koets een iets ruigere uitstraling met specifieke bumpers en grille, opzetstukken voor de carrosserie, een vergrote bodemvrijheid en grotere wielen. Daarnaast voorzie je de uitvoering van vierwielaandrijving. Audi volgde relatief snel met zijn Allroad en andere merken lanceerden hun Cross Country- of Outback-concurrent.

All-Terrain


Coulissen

Maar blijkbaar verkoopt de hier afgebeelde All Terrain-versie op basis van de E-Klasse dermate goed dat de autobouwer nu kijkt of het van de kleinere C-Klasse ook een dergelijke variant in het programma moet opnemen. Van de vorige generatie C-Klasse Estate durfde de autobouwer het niet aan. Het concern had een dergelijk type productieklaar staan, maar gaf geen groen licht voor het model. Of van de huidige C-Klasse, die inmiddels vier jaar op de markt is, eveneens een All Terrain in de coulissen staat, is niet bekend. Maar dat de autobouwer naar productiemogelijkheden voor het concept kijkt, staat vast.

Mercedes-Benz E-Klasse All Terrain
Mercedes-Benz E-Klasse All Terrain
audi_a4_allroad_3.0_tdi_quattro_7
Allroad
vVolkswagen Golf Alltrackw-golf-alltrack-4
Volkswagen Golf Alltrack