Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jul 2016

Mercedes bindt strijd aan met Tesla

Tesla hoeft maar een scheet te laten en het domineert de koppen in de media, vooral de headlines buiten de autopers. Dat is ook Mercedes-Benz niet ontgaan.

Het management van Mercedes heeft besloten om de ontwikkeling van elektrische modellen te versnellen. Door het meer prioriteit te geven hoopt Mercedes niet onder te sneeuwen in alle publicaties over elektrische auto’s. Ook Audi probeert uit de schaduw van Tesla te komen, door meer de nadruk op nieuwe elektrische modellen te leggen.

Autosalon van Parijs

Mercedes-Benz zal in oktober op de Autosalon van Parijs 2016 alle plannen omtrent de elektrische Benz bekend maken. Het bedrijf pakt daar uit met een studiemodel van een volledig elektrische auto.

Eigen gezicht

Mercedes heeft verschillende elektrische auto’s in ontwikkeling, waarvoor de ontwerpafdeling een totaal eigen gezicht heeft mogen tekenen. De designrichting voor de toekomstige elektrische Mercedes-modellen wordt ook al in Parijs gegeven.

LEES MEER MERCEDES GEEFT ELEKTRISCHE AUTO EIGEN GEZICHT

Concurrenten

Audi heeft al aangegeven om in 2018 met een volledig elektrische Q6 te komen. Het nieuwe model, dat in Brussel van de band zal rollen, gaat de strijd aan met de Tesla Model S. Andere merken hebben eveneens een elektro-SUV in de pijplijn, zoals Jaguar, Volvo en Land Rover.