Autovisie
Autovisie Nieuws 23 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz: ‘Misschien geen diesels meer voor VS’

Mercedes-Benz denkt erover om te stoppen met het leveren van diesels in de Verenigde Staten. Dit omdat de vraag naar dergelijke modellen sterk is afgenomen na het dieselgateschandaal. Volkswagen bevestigde deze week geen TDI’s meer naar Amerika te halen.

mercedes-benz_e_220_d_exclusive_line_6

Volgens verkoopdirecteur Matthias Luehrs doet Mercedes-Benz marktonderzoek naar de Amerikaanse vraag naar diesels. “We moeten uitzoeken of het nog zin heeft om dieselmodellen aan te bieden. We zijn nog niet tot een conclusie gekomen, maar we gaan natuurlijk altijd auto’s ontwikkelen en aanbieden op basis van de vraag vanuit de markt.”

“De vraag naar diesels in Noord-Amerika is laag en gaat nog steeds omlaag”

Luehrs verwacht de eerste resultaten van het onderzoek begin volgend jaar. Hij zegt dat de vraag naar diesels in Noord-Amerika laag is en nog steeds omlaag gaat. Hij noemt het helemaal stoppen met diesel in de Verenigde Staten “een theoretische optie”.

LEES OOK: MERCEDES-BENZ GENERATION EQ TRAPT ELEKTROLABEL EQ AF

Volkswagen heeft deze week gezegd definitief geen diesels meer te gaan leveren in de Verenigde Staten. Algemeen directeur Herbert Diess heeft dat bevestigd tegenover Reuters en de Duitse krant Handelsblatt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.