Autovisie
Autovisie Nieuws 30 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz geeft meer modellen partikelfilter

Mercedes-Benz gaat meer motoren uitrusten met een partikelfilter. Bij wijze van proef werd de achtcilinder van de S 500-benzine al uitgerust met zo’n filter, maar in de toekomst moeten meer modellen er ook een gaan krijgen.

Mercedes-Benz S-Klasse

Strengere eisen

Vanaf september volgend jaar gaan er strenge emissie-eisen gelden in Europa. De auto’s moeten ook in de praktijk veel dichter bij de norm zitten waar ze mee zijn gehomologeerd. Mercedes-Benz wil daarom meer modellen uit gaan rusten met een partikelfilter. Het filter wordt toegepast bij vrijwel alle diesels, maar ook op de S 500 met achtcilinder benzinemotor. In feite gaat het daar om een uitgebreide proef van de fabrikant om te kijken of het in de praktijk ook echt effect heeft.

Mercedes-Benz E-Klasse, E 220 d

BEKIJK OOK: VIDEO: REVIEW NIEUWE MERCEDES-BENZ E-KLASSE

Diesels

Ook de nieuwe modulaire dieselmotor van Mercedes-Benz voldoet aan de nieuwe norm. Die motor is nu leverbaar in de nieuwe E-Klasse als 220d. Andere versies van de motor moeten vanaf nu tot en met 2019 ook in andere modellen leverbaar worden. Aan het eind van 2019 wil Mercedes-Benz dat alle auto’s aan de nieuwe norm voldoen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.