Autovisie
Autovisie Nieuws 30 mei 2016

Mercedes-Benz geeft meer modellen partikelfilter

Mercedes-Benz gaat meer motoren uitrusten met een partikelfilter. Bij wijze van proef werd de achtcilinder van de S 500-benzine al uitgerust met zo’n filter, maar in de toekomst moeten meer modellen er ook een gaan krijgen.

Mercedes-Benz S-Klasse

Strengere eisen

Vanaf september volgend jaar gaan er strenge emissie-eisen gelden in Europa. De auto’s moeten ook in de praktijk veel dichter bij de norm zitten waar ze mee zijn gehomologeerd. Mercedes-Benz wil daarom meer modellen uit gaan rusten met een partikelfilter. Het filter wordt toegepast bij vrijwel alle diesels, maar ook op de S 500 met achtcilinder benzinemotor. In feite gaat het daar om een uitgebreide proef van de fabrikant om te kijken of het in de praktijk ook echt effect heeft.

Mercedes-Benz E-Klasse, E 220 d

BEKIJK OOK: VIDEO: REVIEW NIEUWE MERCEDES-BENZ E-KLASSE

Diesels

Ook de nieuwe modulaire dieselmotor van Mercedes-Benz voldoet aan de nieuwe norm. Die motor is nu leverbaar in de nieuwe E-Klasse als 220d. Andere versies van de motor moeten vanaf nu tot en met 2019 ook in andere modellen leverbaar worden. Aan het eind van 2019 wil Mercedes-Benz dat alle auto’s aan de nieuwe norm voldoen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.