Autovisie
Autovisie Nieuws 4 mei 2017

Op de valreep: Twee actiemodelletjes Mercedes-Benz G-Klasse

De G-Klasse is al 38 jaar op de markt, maar verkoopt nog steeds als een malle (vooral in AMG-trim). Mercedes-Benz weet dat en wakkert daarom het vuurtje nog even lekker aan.

Vier edities

Want inderdaad, de nieuwe G-Klasse wordt later dit jaar onthuld, dus moeten er nog even wat euro’s uit de oude worden gewrongen. En dat doet Mercedes-Benz met de G 350 d en G 500 Designo Manufaktur Edition en Mercedes-AMG met de G 63 en G 65 Exclusive Edition.

Designo

Die eerste is leverbaar in rood, wit en zwart, staat op zwarte 19 inch AMG-wielen en is afgewerkt met enkele zwarte exterieurdetails. Binnenin zijn er rode stiksels en gordels, een sportstuur en een Designo Manufaktur Edition-logo op de middentunnel.

De Exclusive Edition krijgt striping op de zijkant, 21 inch wielen en roestvaststalen beschermingsplaat onder de neus. Voor de speciale AMG’s is een speciale, maar weinig uitbundige kleur beschikbaar: AMG Monzagrau Magno (oftewel mat grijs).

LEES OOK: MERCEDES-MAYBACH G 650 LANDAULET KOST MILJOEN EURO

Prijzen

Aan de andere kant van onze oostgrens kosten de G 350 d en G 500 Designo Manufaktur Edition respectievelijk 109.879 en 121.683 euro. De beide G-AMG’s mogen voor 163.125 en 287.659 euro mee naar huis. Denk er dus voor Nederland gerust een enkele tienduizenden tot wel twee ton bij op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.