Autovisie
Autovisie Nieuws 15 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz E-Klasse Coupé aan het testen

Mercedes-Benz komt tot en met 2020 met dertig nieuwe of vernieuwde modellen en de nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse Coupé is een van die auto’s. Autovisie-lezer Giljam Frijters kwam hem al tegen tijdens testwerk.

Detroit

De nieuwe E-Klasse werd afgelopen januari onthuld op de autoshow in Detroit. Inmiddels wordt de auto al volop uitgeleverd in ons land. Op de tweedeurs variant is het nog even wachten, want die auto maakt zijn debuut pas in januari, eveneens op de grote show in Detroit.

 

MRA-platform

De Mercedes-Benz E-Klasse Coupé gaat profiteren van alle techniek van zijn vierdeurs broer. Hij is namelijk op het MRA-platform gebaseerd, net als de C-Klasse en de E-Klasse. Dat betekent dat hij geschikt wordt voor vierwielaandrijving, maar ook voor bijvoorbeeld een hybride aandrijflijn. Toch zal Mercedes-Benz zich met de nieuwe coupé waarschijnlijk richten op de sportievere aandrijflijnen, met de Mercedes-AMG E 63 S Coupé als absoluut topmodel. Die auto moet 612 pk en 850 Nm krijgen, cijfers van een supercar en bovendien meer dan de AMG GT S uit de 4,0 liter V8 haalt.

Technologie

De versie op de foto’s van Autovisie-lezer Giljam Frijters is niet de AMG, maar de normale variant van Mercedes-Benz. Qua formaat valt hij keurig tussen de C-Klasse Coupé en S-Klasse Coupé in, al zal hij qua interieur meer gaan lijken op die tweede. Net als de normale E-Klasse krijgt hij namelijk het grote dubbele display in het interieur. Ook alle technologie deelt hij met zijn vierdeurs broer, waaronder de geavanceerde cruise control. Verder heeft hij standaard achterwielaandrijving en een negentraps automaat. Vierwielaandrijving is ook leverbaar, maar dat hangt af van de motorisering. Reken op meerdere vier- en zescilinders, naast de achtcilinder AMG-modellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.