Autovisie
Autovisie Nieuws 28 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-AMG GT-S treedt in dienst als DTM safety car

Mercedes-AMG heeft de GT-S uitgezonden als ‘veiligheidsofficier’ van het komende DTM-kampioenschap. Tijdens de start van het DTM-seizoen aankomend weekend op de Duitse Lausitzring treedt de sportwagen voor het eerst in actie.

De AMG GT-S vervangt net als in de Formule 1 de SLS AMG die van 2012 tot 2014 in gebruik was. Op motorisch vlak zijn er geen verschillen tussen de AMG GT S straatversie en de safety car. De biturbo 4,0 liter levert dus 510 pk en 650 Nm koppel. Uiterlijke wijzigingen zijn er logischerwijs wel. Zo is er een grote lichtbak op het dak geplaatst en siert een tweede lichtunit de achterste kentekenplaathouder. In het interieur vinden we diepe kuipstoelen met zespunts racegordels. En terwijl de safety car-rijder het veld DTM-racers in bedwang houdt, blijft zijn co-driver via een ingebouwde radio contact houden met de raceleiding.

“De GT-S is de laatste toevoeging  aan een illuster rijtje safety cars van Mercedes-AMG”

De Mercedes-AMG GT S is de laatste toevoeging aan een illuster rijtje safety cars van Mercedes-AMG. Zowel in de Formule 1 als in de Deutsche Tourenwagen Meisterschaft is Mercedes huisleverancier. Auto’s als de CLK63 AMG, SLK55 AMG, SL63 AMG en C63 BLack Series gingen de AMG GT S al voor.

Job Boonstra

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.