Autovisie
Autovisie Nieuws 4 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-AMG GT R Roadster is gelimiteerd

Wie interesse heeft in deze nieuwe Mercedes-AMG GT R Roadster moet niet te lang wachten. De oplage is vrij beperkt. Met de komst van de GT R Roadster telt de AMG GT-familie nu zestien leden: vijf tweedeurs Coupés, vier Roadsters, twee racewagens voor klantenteams en vijf 4-Door Coupés.

750 exemplaren

Een open variant van de GT R was er nog niet. Aanhoudende vraag van klanten heeft Mercedes-AMG doen besluiten om met zo’n snelle open uitmonstering te komen, maar dan wel in een gelimiteerde oplage. Mercedes-AMG bouwt niet meer dan 750 exemplaren van de AMG GT R Roadster. Op de middenconsole prijkt een embleem met de inscriptie ‘1 of 750’.

Drielaagse stoffen kap

Het is direct de snelste open versie van de AMG GT ooit. Net als de andere Roadster-modellen heeft ook de AMG GT R Roadster een drielaagse stoffen kap met een lichtgewichtstructuur van aluminium, magnesium en staal.

Breder

Verder zijn de voorspatschermen gemaakt van superlicht carbon met als gevolg dat de AMG GT R Roadster aan de voorzijde 46 mm breder is ten opzichte van de AMG GT of AMG GT S Roadster.
De achterzijde met aluminium zijschermen is ook breder. De AMG GT R Roadster is aan de achterzijde in totaal 57 mm breder dan de AMG GT en GT S Roadster.

Keramisch remsysteem

Mercedes-AMG levert optioneel een high-performance keramisch remsysteem. Dit systeem is ongeveer 15 kilogram lichter dan het standaard remsysteem. De keramische remschijven hebben een diameter van 402 mm vóór en 360 mm achter.

Aandrijflijn

De aandrijflijn komt rechtstreeks uit de AMG GT R Coupé. De 4,0-liter V8-biturbo levert 585 pk en 700 Nm en zorgt voor een 0-100-tijd van slechts 3,6 seconden en een topsnelheid van 317 km/h.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.