Autovisie
Autovisie Nieuws 2 sep 2016

Mercedes-AMG GLC 43 Coupé klaar voor Parijs

Voorlopig is het de topuitvoering van de GLC-Klasse, deze Mercedes-AMG GLC 43 Coupé. Op de Autosalon van Parijs maakt de SUV Coupé zijn beursdebuut, maar hier zijn de foto’s al.

367 pk

Net als in de Mercedes-AMG GLC 43 levert de 3,0 liter zescilinder ook in de Coupéversie 367 pk en 520 Nm. Het blok zorgt ervoor dat de GLC Coupé in 4,9 tellen naar de 100 km/h kan sprinten, net zo snel als de GLC 43. Daar houden de overeenkomsten overigens niet op, want ook de 19 inch wielen, de uitlaatsierstukken, de sportiever afgestelde luchtvering en het vierwielaandrijvingsysteem waarbij meer kracht naar de achterwielen gaat, neemt hij over. Het grote verschil zit hem in het uiterlijk, dat nu nog sportiever is gemaakt door een achterspoiler en een aangepaste achterbumper.

BEKIJK OOK:AUTOVISIE VLOG: EERSTE TESTNOTITIES MERCEDES-BENZ GLC COUPÉ

Standaard

Als het voorlopige topmodel krijgt de Mercedes-AMG GLC 43 Coupé een hoop zaken standaard aan boord. Zo zit je op sportstoelen die bekleed zijn met zwart namaakleder (echt leder is optioneel), met rode stiksels. Rode veiligheidsgordels zijn eveneens standaard. De negentien inch wielen behoren ook tot de standaarduitrusting, net als het luchtveringsysteem dat in drie standen in de stellen is: ‘Comfort’, ‘Sport’ en ‘Sport Plus’. Die standen kun je ook kiezen in het ‘Dynamic Select’-systeem, dat stuurgedrag, motorgeluid en gasrespons ook beïnvloedt. Daarnaast kun je daarin ook nog kiezen voor ‘Eco’ en ‘Individual’, waarbij de laatste naar eigen smaak in te delen is.

Prijs

De Mercedes-AMG GLC 43 Coupé wordt op 28 september onthuld, op de vooravond van de Autosalon van Parijs. Later dit jaar moeten de eerste exemplaren in de showroom staan. De prijs is nog niet bekend, maar het is niet moeilijk daar een gooi naar te doen: de meerprijs van de GLC Coupé ten opzichte van de GLC is 7.555 euro. De GLC 43 is er vanaf 85.895 euro. Dat zou betekenen dat de GLC 43 Coupé vanaf 93.450 euro in de prijslijst komt te staan. Of we gelijk krijgen zal de tijd leren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.