Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 5 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake: de nieuwe instapper met 306 pk

Mercedes zet de heren van AMG de laatste tijd hard aan het werk. Het merk pompt de ene na de andere AMG de wereld in. Dit keer een nieuw instapmodel: de Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake.

Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake

Er bestaat zo ongeveer geen Mercedes-model meer dat niet verkrijgbaar is als AMG-versie. Sterker nog, liefhebbers van AMG’s moeten blijer dan ooit zijn, want de extra dikke Mercedessen zijn bereikbaarder dan ooit. Dit komt mede door de introductie van het ’35’-label. Dit zijn iets minder krachtige AMG’s voor een iets minder hoge premium prijs. Het startte met de A35 (ook de sedan) en de CLA 35 sedan, en nu volgt daarop de CLA 35 Shooting Brake.

Begrensd

Behalve de ‘shooting brake’-carrosserie is er weinig veranderd aan het concept van de 35 AMG’s die hiervoor kwamen. Ook deze heeft het bekende tweeliter benzineblok met twin-scroll turbo die er 306 pk en 400 Nm uit stampt. Dit vermogen gaat via een zeventraps automaat met dubbele koppeling door het AMG Performance 4MATIC-systeem naar alle vier de wielen. de 0 naar 100 kilometer per uur sprint gebeurt in 4,9 seconden en de topsnelheid is elektronisch begrensd op de welbekende 250 km/h.

Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake

Vanzelfsprekend is aan de buitenkant goed te zien dat het hier niet om een reguliere CLA gaat. De speciale AMG-grille en bumpersets moeten dit duidelijk maken. Ook de speciale 18 inch dubbelspaaksvelgen en natuurlijk de dubbele uitlaatpijpen die in de zwarte diffuser verwerkt zijn helpen hieraan mee. Overigens is het geluid dat uit die pijpen komt handmatig in te stellen dankzij variabele kleppen in het systeem.

Slippery

In het interieur zijn ook de nodige dingen door AMG veranderd. Denk hierbij aan sportstoelen, een AMG-stuur, en drie speciale instellingen voor het MBUX infotainmentsysteem. Daarbij kan er uit vier verschillende rijmodi gekozen worden. ‘Slippery’, ‘Comfort’, ‘Sport’, ‘Sport+’ en mocht er niet iets tussen zitten dat bij je rijgedrag past, dan kan je met de de ‘Individual’-modus je perfecte rijmodus zelf samenstellen.

Wanneer de auto bij de Nederlandse dealers staat maakt Mercedes nog niet bekend. Dit geldt ook voor de prijzen van de de Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.