Autovisie
Autovisie Nieuws 9 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-AMG CLA 35 komt in augustus

Mercedes-Benz maakt het de AMG-liefhebber steeds moeilijker. Na de A 35 en A 35 Limousine lanceert het merk nu ook de CLA 35, die in augustus op de markt komt.

De nieuwe Mercedes-AMG CLA 35 4Matic is de voorlopige topversie in het aanbod van de hagelnieuwe CLA-klasse. De ’35’ is de instapper van AMG, met alle kenmerkende AMG-details en een uitgesproken sportief rijgedrag, maar met iets minder vermogen dan de CLA 45 die later op de markt komt.

Qua techniek geen verrassingen. De aandrijflijn van de CLA 35 is hetzelfde als bij de hatchback- en sedanversie van de A 35. De 2,0-liter viercilinder turbomotor levert 306 pk en 400 Nm en is altijd gekoppeld aan een AMG Speedshift DCT 7G-automaat. Schakelen kan ook handmatig via de schakelflippers aan het stuurwiel en met de RACE START-functie is de snelst mogelijke acceleratie vanuit stilstand mogelijk. Met deze functie knal je in 4,5 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid ligt op 250 km/u.

AMG Performance 4Matic

De aandrijfkrachten worden via de standaard AMG Performance 4Matic-vierwielaandrijving naar het asfalt gestuurd. Volgens de makers draagt dit systeem in grote mate bij aan de rijdynamiek van de Mercedes-AMG CLA 35 4Matic. Afhankelijk van de rijsnelheid, de langs- en dwarsacceleraties en de stuurhoek worden de aandrijfkrachten verdeeld, van alleen voorwielaandrijving tot een 50/50 verdeling over de voor- en achteras.

Verder is de CLA 35 voorzien van een flink gewijzigd onderstel, allerlei aanpassingen voor extra stijfheid en stuurbekrachtiging met speciale tandheugel en variabele verhouding. Het high-performance remsysteem garandeert extra stopkracht en een groter uithoudingsvermogen. De uitlaat is standaard voorzien van een automatisch geregelde uitlaatklep. Afhankelijk van het gekozen rijprogramma varieert het uitlaatgeluid van beschaafd tot extra krachtig.

De nieuwe Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC beleeft zijn werelddebuut tijdens de New York International Auto Show op 16 april 2019. De verkoopstart is op 29 april 2019 en de introductie in West-Europa vindt plaats in augustus 2019.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.