Autovisie
Autovisie Nieuws 10 okt 2016

Mercedes-AMG C 63 R loopt spieren warm

BMW plast met de M4 GTS net ietsje verder dan Mercedes-AMG met de C 63 S, dus komt er – wat zijn autofabrikanten toch voorspelbaar – een C 63 R. Of C 63 Black Series. Of hoe het ding ook gaat heten.

https://www.youtube.com/watch?v=7M1UQrWOGPE

De aankomende C 63 met extra peper in zijn uitlaattraject is gespot op de Nordschleife, waar hij alvast zijn banden strekt voor zijn debuut volgend jaar. Zijn recept? Flink meer vermogen dan de 510 pk in de C 63 S (zo’n 550 pk lijkt logisch), een lager wagengewicht door gebruik van lichtere materialen en meer neerwaartse druk dankzij onder meer een forse vleugel.

“De C 63 R moet de tijd van de BMW M4 GTS op de Nordschleife kunnen verbeteren”

Daardoor moet de R scherper worden dan de ‘normale’ C 63, vooral om de tijd van de BMW M4 GTS op de Nordschleife te kunnen verbeteren. Die zette met 7:27.88 een zeer scherpe ronde neer. Ter vergelijking: een Ferrari 458 Italia doet ‘de Ring’ in 7:28.00. De snelste straatlegale Mercedes-AMG is de SLS Black Series, met een tijd van 7:26.40.

LEES OOK: DE OVERTREFFENDE TRAP – MERCEDES-AMG GT R

Over de naam van de hetere C 63 is het overigens nog speculeren, maar het lijkt waarschijnlijk dat de nieuweling de aanduiding C 63 R krijgt, net zoals het non plus ultra van de AMG GT-reeks de AMG GT R wordt. En bovendien, “Black Series-modellen worden over het algemeen tegen het einde van een modelcyclus gelanceerd”, aldus AMG-baas Tobias Moers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.