Autovisie
Autovisie Nieuws 24 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-AMG C 63 Cabriolet maakt gamma compleet

Je kon erop wachten. Aangezien Mercedes-AMG de Limousine, Estate en Coupé al als C 63 heeft uitgebracht, bleef alleen de Cabriolet over. Daar komt nu verandering in.

Cabriolet

De Cabriolet deelt zijn aandrijflijn met de Coupé. Dat betekent niet alleen dat hij de 4,0 liter V8 met twee turbo’s (476 pk standaard, 510 pk als C 63 S) krijgt, maar ook dat hij de – ten opzichte van de Estate en Limousine – bredere achteras krijgt. De multi-link ophanging achter wordt overgenomen, net als de adaptieve dempers rondom. Een mechanisch sperdifferentieel is standaard, maar in de C 63 S wordt dit een elektronisch differentieel.

Zwaarder

Het extra gewicht van de Cabriolet heeft gevolgen voor de sprint. Waar de snelste Coupé onder de vier seconden de 100 km/h aantikt, doe je er in de C 63 S Cabriolet minimaal 4,1 seconden over. Zonder ‘S’ klaart de open C63 het in 4,2 tellen. Hij is overigens nauwelijks minder praktisch dan zijn dichte broer De Cabriolet heeft een bagageruimte van 355 liter als de kap gesloten is. Met open kap blijft daar nog 265 liter van over.

Nazomer

De Mercedes-AMG C 63 Cabriolet komt in augustus op de markt. Prijzen zijn nog niet bekend, maar reken op zo’n 120.000 euro voor de C 63 Cabriolet en zo’n 130.000 euro voor de C 63 S Cabriolet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.