Autovisie
Autovisie Nieuws 21 jan 2019

Megabedrag voor eerste Toyota GR Supra

De eerste Toyota GR Supra heeft een megabedrag opgeleverd. Voor de Japanse sportcoupé met chassisnummer #20201 betaalde iemand maar liefst 2,1 miljoen dollar, omgerekend 1,85 miljoen euro! Dat is uiteraard fors meer dan de vraagprijs van de GR Supra in Nederland: 81.995 euro.

Launch Edition

De Toyota GR Supra met chassisnummer #1 is overigens wel een speciale. De eerste GR Supra is gebaseerd op het Amerikaanse introductiemodel, de Launch Edition waarvan Toyota in totaal 1.500 exemplaren bouwt. Als aanvulling op die limited edition heeft de eerste Supra een paar unieke stylingkenmerken. Zo heeft de in Phantom Matte gespoten GR Supra in rood uitgevoerde zijspiegelkappen, rood lederen interieurbekleding en koolstofvezel dashboardafwerking.

NASCAR

Wie de eerste GR Supra voor dit megabedrag heeft gekocht, is niet bekend. De koper krijgt er ook twee VIP-kaarten bij voor de NASCAR-race in Richmond, Virginia. Ook mag de koper tijdens dit evenement de pace car besturen en een paar rondjes meerijden met NASCAR-coureur Michael Waltrip.

Barrett-Jackson Auction

De eerste GR Supra werd geveild tijdens de jaarlijkse veiling van Barrett-Jackson Auction. De opbrengst van 1,85 miljoen euro gaat overigens naar twee goede doelen: de American Heart Association (AHA) en de Bob Woodruff Foundation (BWF) die veteranen een hart onder de riem steken.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.