Autovisie
Autovisie Nieuws 1 sep 2016

Meer power voor Porsche Macan Turbo

De Porsche Macan Turbo is nu ook leverbaar met een Performance Package. Het voegt niet opeens grote spoilers of wilde stickers toe, de verschillen zitten puur onderhuids: de 3,6 liter V6 krijgt er veertig pk en vijftig Nm bij.

Porsche Macan Turbo Performance Package - Autovisie.nl -1

440 pk

Daarmee is de Porsche Macan Turbo met Performance Package de krachtigste Macan tot nu toe. In totaal levert de 3,6 liter V6 turbomotor nu 440 pk en 600 Nm. Daarmee is de auto goed voor een sprint naar 100 km/h in 4,4 tellen, 0,2 seconde sneller dan voorheen. De topsnelheid is 6 km/h hoger dan die van de Turbo en bedraagt nu 272 km/h.

Lager

Porsche heeft niet alleen de motor onder handen genomen, ook het onderstel en de remmen zijn aangepakt. Het onderstel is standaard 15 millimeter verlaagd en moet zorgen voor een sportiever weggedrag. Optioneel is ook nog een in hoogte regelbaar sportonderstel leverbaar, dat de auto nog eens 10 millimeter verder kan verlagen. De remmen voor zijn 30 millimeter groter geworden (nu 390 millimeter) en de klauwen zijn standaard rood geverfd.

LEES OOK: NIEUWE INSTAPPER PORSCHE MACAN MET VIERCILINDER

Concurrenten

Op dit moment de Porsche Macan Turbo met Performance Package de krachtigste SUV van zijn formaat, maar daar lijkt de komende maanden verandering in te komen. Mercedes-AMG komt met de GLC 63, die een 4,0 liter V8 met 476 pk krijgt. Of er ook een GLC 63 S komt is voorlopig nog de vraag. Die auto zou dan 510 pk krijgen. Ook Jaguar werkt aan een krachtigere variant van de F-Pace, de SVR. Die auto krijgt de 5,0 liter V8 met een vermogen van meer dan 500 pk. Bij BMW wordt gewerkt aan een X3 M met 430 pk.

Prijs

De Porsche Macan Turbo met Performance Package is er vanaf 127.400 euro. Dat is 11.800 euro meer dan een standaard Porsche Macan Turbo. Hij is per direct te bestellen.