Autovisie
Autovisie Nieuws 19 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Aanbod nieuwe Volvo S60 nu compleet

De Volvo S60 werd geïntroduceerd met een 250 pk sterke T5-motor, maar nu is het motorenaanbod compleet. De 190 pk sterke S60 T4 is hierdoor het nieuwe instapmodel.

Volvo levert de S60 in de benzineversies T4 en T5. Ook zijn er twee plug-in hybrides in de vorm van de T6 en T8 Twin Engine. Dieselmotoren worden in dit model, zoals al bekend was, niet aangeboden.

Elke Volvo S60 is voorzien van een 8-traps automaat, een verlaagd sportonderstel, instelbare rijmodi en verschillende R-Design-elementen. Als bestuurder zit je altijd op een achtvoudig verstelbare stoel met elektrische verstelling.

Snelle hybrides

De topversie is de S60 T8 Polestar Engineered. Met een vermogen van 405 pk is een sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 4,5 seconden voltooid. De T8 zonder Polestar-bemoeienis levert ook al 390 pk en is maar een tiende seconde langzamer op de standaardsprint.

Mag het een tandje minder, dan volstaat de 340 pk sterke T6 Twin Engine. Een sprint van 0 naar 100 km/u in 5,2 seconden is alsnog bovengemiddeld snel. Beide T8 Twin Engine-varianten hebben een topsnelheid van 250 km/u. De T6 Twin Engine gooit bij 230 km/u de handdoek in de ring. Als je je best doet, kunnen de hybridevarianten maximaal 55 km volledig elektrisch rijden.

Vier onderstellen

De S60 is leverbaar met vier verschillende chassis. Het verlaagde sportonderstel is standaard. Optioneel is er het Four-C systeem leverbaar met adaptieve demping. De Twin Engine-modellen hebben het Dynamic-chassis en de T8 Polestar Engineered krijgt het extra sportieve Polestar-chassis.

De prijzen van de nieuwe Volvo S60 beginnen nu bij 44.995 euro voor de T4-benzineversie. Alle motorvarianten zijn nu te bestellen en de levering start na de zomer. De T6 Twin Engine volgt eind 2019.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.