Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Medewerker van Cristiano Ronaldo crasht 2 miljoen kostende Bugatti

Een resortmedewerker van voetballer Cristiano Ronaldo heeft zijn Bugatti Veyron Gran Sport Vitesse gecrasht. De auto van de Portugese voetballer belandde tegen een muur vlak bij zijn vakantieadres.

De medewerker verloor de macht over het stuur met grote schade tot gevolg. Zowel aan de auto als het muurtje moet het nodige gerepareerd worden.

Beelden van hoe de Bugatti van Cristiano Ronaldo crashte

Sociale media staan vol met beelden van hoe de Bugatti van Cristiano Ronaldo is gecrasht. De voetballer had deze auto en een Mercedes-Benz G-Klasse Brabus meegenomen voor zijn vakantie met kinderen en partner op Mallorca.

De auto waarom het gaat is een Bugatti Veyron Gran Sport Vitesse. De bolide van Cristiano Ronaldo heeft een 8,0-liter W16 met vier turbo’s die goed is voor 1200 pk. De topsnelheid bedraagt zo’n 410 kilometer per uur, al is de auto begrensd op 375 kilometer per uur. De nul-naar-honderd-sprint wordt verslonden in 2,6 seconden.

Het prijskaartje van dergelijk Franse supercar ligt op zo’n 2 miljoen euro. Reparatie aan de Veyron zal flink in de papieren lopen.

De Bugatti Veyron Gran Sport Vitesse is niet de snelste

Dat Bugatti’s geen katjes zijn om zonder handschoenen aan te pakken, bewijst de crash maar weer. Al is de auto van Cristiano Ronaldo niet de snelst accelererende Bugatti die je kan kopen.

Honderdste Bugatti Baby II voor Nederlandse koper

Autovisie reed vorig jaar met de Bugatti Chiron Pur Sport met een prijskaartje van 3,2 miljoen euro. Hoewel hij met een topsnelheid van 350 kilometer per uur de langzaamste Bugatti is die sinds 2000 is verkocht, sprint het model absurd snel van 0 naar 100 kilometer per uur. Dries van den Elzen rijdt met de 1500 pk sterke de Bugatti Chiron Pur Sport en sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,4 seconden. Durft hij de 200 kilometer per uur binnen 6 seconden aan te tikken? Je ziet het in onderstaande video.

Het wagenpark van Cristiano Ronaldo: peperdure auto’s en luxe hypercars

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.