Autovisie
Autovisie Nieuws 2 mei 2016

McLaren verkoopt McLaren F1 in concoursstaat

McLaren’s Special Operations Heritage-afdeling verkoopt een achttien jaar oude McLaren F1. Het klinkt als een slecht verkooppraatje, maar dit exemplaar is echt ‘zo goed als nieuw’.

2.800 mijl

Het is een van de allerlaatste McLaren F1’s die ooit de fabriek in Woking heeft verlaten. In totaal zijn er 64 exemplaren gemaakt en dit is nummer 60. McLaren Special Operations gaat de auto nu in opdracht van de eigenaar verkopen. Het is een van de best bewaarde exemplaren van de auto, want in achttien jaar tijd werd er slechts 2.800 mijl (zo’n 4.506 kilometer) op de klok gezet.

Zwart met een vleugje rood

Geen wilde kleurencombinatie, maar juist heel veel zwart. De carrosserie, de 17 inch magnesium wielen en het interieur – op wat rode stukken in de bestuurdersstoel na – zijn allemaal zwart. Alles oogt helemaal in nieuwstaat en volgens McLaren Special Operations, dat nog steeds verantwoordelijk is voor het onderhoud van deze auto, is dat ook zo.

McLaren F1 -13- Autovisie.nl

9,5 miljoen pond

De auto is op dit moment in Engeland geregistreerd en komt inclusief een bagageset, een lichtgewicht gereedsschapsset van titanium, alle boekjes, het officiële ‘Driving Ambition’-boek dat eigenaren bij de auto kregen en ook het horloge dat bij de auto hoort. McLaren verwacht dat de auto 9,5 miljoen pond op gaat leveren, zo’n 12,1 miljoen euro. Heel vreemd is dat bedrag niet, want de afgelopen jaren stijgt de prijs van een McLaren F1 behoorlijk. In 2014 ging een exemplaar nog voor 10 miljoen euro. Vorig jaar werd er een verkocht voor ruim 12 miljoen euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.