Autovisie
Autovisie Nieuws 15 okt 2018

Onthulling McLaren Speedtail nabij!

Het aftellen kan beginnen. Op 26 oktober trekt McLaren klokslag 14.00 uur het doek van de langverwachte Speedtail. McLaren spreekt over een hyper-GT met een topsnelheid van meer dan 391 km/u en een hybride aandrijflijn met meer dan 1.000 pk. En niet te vergeten: drie zitplaatsen!

McLaren F1

De McLaren Speedtail – ontwikkeld onder de codenaam BP23 – is in grote lijnen geïnspireerd op de beroemde McLaren F1. Vandaar dat McLaren ook in de Speedtail drie zitplaatsen creëert. De bestuurder zit in het midden. Ook de oplage is gelijk aan die van de F1: 106 exemplaren.

Omgerekend 1,98 miljoen euro

Uiteraard zijn alle Speedtails al vergeven. McLaren vraagt 1,75 miljoen pond, inclusief belastingen. Dat is omgerekend 1,98 miljoen euro. De 106 kopers die hun Speedtail hebben gereserveerd, zien de auto binnenkort al op een besloten evenement in Londen. Alle auto’s zijn tot in detail te personaliseren dankzij McLaren Special Operations (MSO). De productie van de Speedtail start eind 2019.

Hybride aandrijflijn

Exacte details over de aandrijflijn geeft McLaren nog niet vrij, behalve dan dat de hybride aandrijflijn meer dan 1.000 pk levert. Vermoedelijk gebruikt McLaren de 4,0-liter twinturbo V8-motor uit de 720S en een elektromotor. McLaren positioneert de Speedtail in de Ultimate Series. Hier zijn ook modellen als de P1 en P1 GTR ondergebracht. De Speedtail is de eerste van 18 nieuwe modellen en afgeleiden daarvan uit het Track25 businessplan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.