Autovisie
Autovisie Nieuws 27 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Verkoopt die McLaren Senna GTR een beetje?

McLaren raakt de Senna GTR aan de straatstenen niet kwijt en probeert de hypercar nu met korting te verkopen. Nee… grapje natuurlijk. Want de Senna GTR is enkele weken na zijn onthulling alweer uitverkocht.

mclaren_senna_76

Volgens McLaren hebben meer dan honderdvijftig klanten gevraagd of ze een Senna GTR konden kopen. Helaas voor hen bouwt het merk er maar vijfenzeventig. “We kunnen dus met enige zekerheid zeggen dat de auto uitverkocht is”, zei een woordvoerder van McLaren tegen Autocar.

Studiemodel

En dat terwijl de Senna GTR officieel nog niet eens te koop is. Het exemplaar dat op de Autosalon van Genève stond, is een studiemodel, want de Senna GTR moet nog uitontwikkeld worden. Het ‘circuitspeeltje’ heeft een vanafprijs van 1,2 miljoen pond (1,37 miljoen euro).

mclaren_senna_gtr_concept_3

De McLaren Senna is straatlegaal. Deze Senna GTR is dat niet, net als de P1 GTR die hij vervangt. De ‘reguliere’ Senna heeft een 4,0 liter twinturbo V8 met 800 pk en 800 Nm. Hij gaat in 2,8 seconden naar 100 km/h en haalt een top van 340 km/h.

Meer vermogen en koppel

McLaren heeft laten weten dat de Senna GTR ongeveer net zo zwaar is als de 1198 kilogram wegende Senna. Zijn krachtbron levert echter minstens 25 pk meer (het koppel gaat ook omhoog). Daarbij is de GTR verregaand aerodynamisch geoptimaliseerd.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.