Autovisie
Autovisie Nieuws 6 mrt 2018

McLaren Senna GTR: Want het kan altijd nóg gekker

‘Never go full retard’, aldus Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.) in de filmkomedie Tropic Thunder. Nou, daar houdt McLaren zich niet aan. De ‘reguliere’ Senna is al krankzinnig, dus gaat deze Senna GTR daar nog eens flink overheen.

mclaren_senna_gtr_concept_3

De McLaren is straatlegaal. Niet dat hij bij uitstek geschikt is voor op de openbare weg, maar hij mag er wel op. Deze Senna GTR mag dat niet. Net als zijn voorganger, de P1 GTR, is hij alleen bedoeld voor circuitgebruik.

Vijfenzeventig stuks

McLaren noemt de Senna GTR nog een concept car, maar laat ook al weten dat hij in productie gaat. Er worden straks vijfenzeventig stuks van de GTR gebouwd, als aanvulling op de vijfhonderd exemplaren die er van de Senna komen.

Minstens 25 pk sterker

Die laatste heeft een 4,0 liter twinturbo V8 met 800 pk en 800 Nm koppel. Hij gaat daarmee in 2,8 seconden naar 100 km/h en haalt een top van 340 km/h. De Senna GTR is ongeveer net zo zwaar als de 1198 kilogram wegende Senna en is minstens 25 pk krachtiger (het koppel gaat ook omhoog).

Vanaf 1 miljoen pond

De straatlegale Senna is reeds uitverkocht. Deze Senna GTR naar verluidt nog niet helemaal. Hij kost in het Verenigd Koninkrijk 1 miljoen pond (1,12 miljoen euro), exclusief belastingen. Dus kost hij in Nederland een klap meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.