Autovisie
Autovisie Nieuws 18 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

McLaren in Genève: publieksdebuut 675LT Spider en afscheid P1

McLaren neemt op de Autosalon van Genève afscheid van de P1 met een uniek, door McLaren Special Operations (MSO) aangepakt exemplaar. Ook maakt de 675LT Spider zijn publieksdebuut op de beursvloer.

675LT Spider by MSO_01

Niet dat mogelijk geïnteresseerden in het publiek daar wat aan hebben, want alle 500 stuks van de 675LT Spider zijn al vergeven. De auto die in Genève wordt onthuld, is door MSO samengesteld. De McLaren is uitgevoerd in Ceramic Grey en laat nog meer ‘naakt’ koolstofvezel zien dan andere 675LT Spiders. Het feit dat de inklapbare hardtop niet in kleur is gespoten, scheelt 1 kg op het wagengewicht.

“De McLaren laat nog meer ‘naakt’ koolstofvezel zien dan andere 675LT Spiders”

Invloed op de prestaties heeft het niet. De 657LT Spider gaat nog steeds in 2,9 seconden van stilstand naar 100 km/h, met dank aan een 3,8 liter twinturbo V8 met 675 pk en 700 Nm koppel. De topsnelheid van de McLaren is 326 km/h. Leuk detail: het titanium uitlaatsysteem wordt omringd door een hitteschild van 24 karaat goud. Een knipoog naar de McLaren F1 ongetwijfeld, waarvan de motorruimte was afgewerkt met bladgoud.

LEES OOK: UITVERKOCHT – MCLAREN 675LT SPIDER

De P1 die in Genève op de McLaren-stand staat, is een klantenauto. Hij komt eveneens bij MSO vandaan en heeft een carrosserie die met een transparante blauwe lak is bedekt. Door de lak heen is het weefpatroon van de koolstofvezel body duidelijk te zien. En net als de 675LT Spider hierboven heeft de speciale P1 een hitteschild van 24 karaat goud. Van de P1 zijn in totaal 375 exemplaren gebouwd. De laatste auto’s verlieten in december de fabriek.

McLaren P1 by MSO

McLaren 675LT Spider by MSO

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.