Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jan 2016

McLaren-Honda F1-auto krijgt 223 pk erbij

De McLaren-Honda Formule 1-auto krijgt een complete Golf GTI aan vermogen erbij aan de start van het nieuwe seizoen, melden insiders aan het Spaanse AS.com.

De McLaren-Honda in actie tijdens de F1-race in Maleisië. ©PPE/ddp/mspb/ Thomas Melzer
De McLaren-Honda in actie tijdens de F1-race in Maleisië. ©PPE/ddp/mspb/ Thomas Melzer

Een teleurstelling was het, de terugkeer van McLaren-Honda in de Formule 1 het afgelopen jaar. Succes bleef uit, met name door het gebrek aan vermogen van de motor. De 1,6 liter V6 turbomotor van Honda leverde zo’n zeventig pk minder dan het blok van Mercedes-AMG en ook het Energy Recovery System (ERS) functioneerde vaak niet naar behoren, waardoor de extra 163 pk’s niet konden worden vrijgelaten op de rechte stukken. Zo werden de McLaren-Honda’s op de rechte stukken praktisch door alle auto’s eruit gereden, op de Manor Marussia’s na. Dit tot grote frustratie van de beide coureurs.

“Werk aan de winkel”

Dit betekende dat er werk aan de winkel was bij Honda. In Japan werd 24 uur per dag en zeven dagen in de week gewerkt om de problemen voor het nieuwe seizoen op te lossen. Ook de kerstvakantie werd door veel engineers overgeslagen. Alles om McLaren-Honda weer competitief te krijgen voor 2016. Met resultaat: simulaties tonen nu aan dat de koelproblemen van het ERS opgelost zijn en ook de turbo werkt optimaal. Op rechte stukken zou de auto nu in totaal 223 pk extra moeten hebben.

Volgens coureur Fernando Alonso zou het tekort aan vermogen de McLaren-Honda zo’n twee seconden per rondje trager maken. Of hij gelijk heeft zien we op 22 februari, als de auto’s voor het eerst getest gaan worden in Barcelona. De eerste race vindt plaats op 20 maart in het Australische Melbourne.

Nu maar hopen dat we deze beelden dit seizoen niet gaan zien:

https://www.youtube.com/watch?v=6JNwkOY4dKI