Autovisie
Autovisie Nieuws 7 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

McLaren GT toont achterwerk

McLaren-fans opgelet: op woensdag 15 mei 2019 om 14.00 uur onthult McLaren zijn Grand Tourer, kortweg GT. De McLaren GT wordt het vierde nieuwe model binnen McLaren’s Track25 Business Plan.

Eigen modelserie

McLaren positioneert de GT tussen de bestaande McLaren Sports Series en Super Series in. In de Sports Series vinden we modellen als de 570S en 570GT en in de Super Series de 720S Coupé en de 720S Spider. De GT past daar volgens de Britse autobouwer mooi tussen. De GT krijgt zijn eigen series, want McLaren Automotive CEO Mike Flewitt heeft eerder al laten weten dat de GT geen deel uit zal maken van de bestaande modelseries van het bedrijf. Het accent ligt bij de GT meer op comfort zodat ook op de langere afstanden kan worden genoten.

Elektrische auto McLaren

Krachtbron

Over de krachtbron van de GT doet McLaren nog geen uitspraken, maar de kans dat het model een 4,0-liter biturbo V8-motor krijgt, ligt vrij voor de hand. In de 720S levert die 720 pk. Reken in de McLaren GT op dik 600 pk. CEO Flewitt heeft al verklapt dat de GT een biturbo V8 krijgt, maar gaf nog geen details over de motorinhoud. De 570S heeft nog een 3,8-liter biturbo V8 onder de kap. In de 600LT schopt deze krachtbron het tot 600 pk.

Track 25

De GT is het vierde model in het Track 25-plan van McLaren. De komende paar jaar introduceert McLaren in totaal vijfentwintig nieuwe modellen en afgeleiden. Op het programma staat ook modellen als de LT-versie van de 720S en een opvolger voor de 540C/570S/570GT.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.