Autovisie
Autovisie Nieuws 10 dec 2018

McLaren 720S Spider: Sensationele haardroger met twee turbo’s

Het tweede familielid van de 720S-reeks is gepresenteerd: de McLaren 720S Spider. Nummer drie van de familie staat al op de planning: de sportieve LT-uitmonstering van de McLaren 720S Coupé.

Spulletjes van de 720S Coupé

Verrassend is de 720S Spider natuurlijk niet. Nu klinkt dat wat negatief, maar zie het juist als iets positiefs. De 720S Spider neemt namelijk heel wat spulletjes over van de 720S Coupé, waaronder de aandrijflijn. Achter de twee kuipstoelen lepelt McLaren bijvoorbeeld de bijzonder fijne 4,0-liter biturbo V8-motor met een vermogen van 720 pk en 770 Nm koppel.

Prestaties

Qua prestaties doet de Spiderversie nauwelijks onder voor de dichte variant. Sterker nog: de acceleratietijd van 0-100 km/h is met 2,9 seconden identiek aan de sprinttijd van de dichte 720S. In de 0-200-sprint zit wel een (klein) verschil: 7,9 seconden voor de McLaren 720S Spider versus 7,8 seconden voor de 720S Coupé. De topsnelheid komt uit op 341 km/u (gesloten dak) en 325 km/h met geopend dak.

Koolstofvezel daksysteem

Over dat dak gesproken: McLaren heeft gekozen voor een elektrisch bediend en koolstofvezel daksysteem dat in 11 seconden kan openen bij een snelheid van 50 km/h. Ook het sluiten van het dak kost 11 seconden. Optioneel levert McLaren de inklapbare hardtop met elektrochroom glas dat met een druk op de knop kan wisselen tussen getint en transparant. De werking van de actieve achterspoiler is aangepast aan de nieuwe dakconstructie.

Gewicht

Zwaar is de 720S Spider niet. Dankzij de koolstofvezel carrosseriestructuur (Monocage II-S) komt het gewicht van de open supercar uit op 1.332 kilogram: 49 kilogram meer dan de 720S Coupé. De Monocage II-S koolstofvezel kern met geïntegreerde rollover-beschermingsstructuur (ROPS) had ten opzichte van de Coupé volgens McLaren geen extra versterking nodig. Is er ook nog wat bagageruimte? Jazeker: 58 liter onder de tonneaucover als het dak dicht is. Niet veel, maar toch.

Tweede kwartaal van 2019

De McLaren 720S Spider is per direct te bestellen voor 337.000 euro, maar de daadwerkelijke levering start pas in het tweede kwartaal van 2019. Er is keuze uit drie versies: de standaardversie, de Performance en de Luxury. Natuurlijk kun je aankloppen bij McLaren Special Operation (MSO) voor verdere personalisatie. In totaal is de Spider in 23 verschillende kleuren leverbaar, onder meer in de nieuwe tinten Belize Blue, Aztec Gold en Supernova Silver (bekend van de McLaren 12C).

Een goede band

McLaren heeft nieuwe tienspaaks wielen ontwikkeld voor de 720S Spider. Er is keuze uit diverse banden: Pirelli P Zero’s zijn standaard en zonder meerprijs levert McLaren Pirelli P Zero Corsa-banden die meer op circuitgebruik zijn gericht. Ook mogelijk zijn Pirelli Sottozero-winterbanden en Pirelli Trofeo R ultra-high performance banden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.