Met deze McLaren 570S mag je alleen het circuit op

Racen zit in de genen van McLaren. Niet verwonderlijk dus dat de autodivisie van het Engelse bedrijf op basis van zijn straatauto’s racewagens zoals deze 570S GT4 maakt. Maar daar blijft het niet bij.

McLaren 570S

McLaren komt met twee circuitversies van zijn 570S. De één is een volwaardige raceauto met een GT4-startbewijs, de ander is een zogeheten track day-auto. Laatstgenoemde, die 570S Sprint gaat heten, zal spoedig worden gepresenteerd. McLaren zet momenteel de puntjes op de i. De Sprint is alleen bedoeld voor het circuit en mag niet de openbare weg op.

Voor de professionals komt McLaren met de 570S GT4. Zoals zijn naam al verklapt, is het een racewagen volgens het GT4-reglement. De ontwikkeling is nog in volle gang, maar McLaren kan al wel laten zien hoe de racewagen eruit komt te zien. Hij beschikt onder andere over een aangepast aerodynamicapakket. McLaren zal de auto dit jaar inschrijven voor het British GT Championship, waarin de fabrikant aan negen races gaat deelnemen.

LEES OOK: MCLAREN 570GT – EEN 570S VOOR DAGELIJKS GEBRUIK

In 2017 start McLaren met de levering van de 570S GT4. Voor de liefhebbers: de af fabriek prijs bedraagt 159.900 pond (zo’n 200.000 euro) en de bestelformulieren liggen klaar.