We zien tegenwoordig weinig fraaie concept cars van Alfa Romeo meer. Mazda vult die leegte gelukkig keurig op met de ene na de andere schoonheid. Deze Kai Concept ziet er ook al zo lekker uit.

Mazda Kai Concept


Verfrissend ook, hij heeft geen elektrotechniek onder de kap. De Mazda Kai Concept is uitgerust met een SkyActiv-X-motor. Die benzinekrachtbron heeft compressieontsteking, waardoor het mengsel van brandstof en lucht in de cilinders spontaan ontbrandt door de compressie van de zuiger.

Naadloze overgang

Althans, meestal... Mazda heeft iets bedacht wat Spark Controlled Compression Ignition heet. Dat zou voor een naadloze overgang tussen compressieontsteking en (als dat nodig is) vonkontsteking.

Arm mengsel

Volgens Mazda is het door compressieontsteking mogelijk om een motor op een bijzonder arm mengsel te laten lopen. Hierdoor zou de efficiency met ongeveer 20 tot 30 procent worden verbeterd in vergelijking met huidige SkyActiv-motoren en zelfs die van turbodiesels kunnen evenaren.

Mazda 3

De Kai Concept blikt vooruit op de toekomstige Mazda 3. Het studiemodel is 4,42 meter lang, 1,86 meter breed en 1,38 meter hoog, met een wielbasis van 2,75 meter. Daarmee verschilt de Kai Concept qua afmetingen nauwelijks van de huidige Mazda 3.

mazda_kai_concept_73
Mazda Kai Concept
mazda_26
Mazda Kai Concept
mazda_kai_concept_64
Mazda Kai Concept
mazda_38
Mazda Kai Concept
mazda_57
Mazda Kai Concept
mazda_kai_concept_7
Mazda Kai Concept
mazda_197
Mazda Kai Concept

http://autovisie.nl/2017/10/nieuws/mazda-vision-coupe-concept-fraai/