Autovisie
Autovisie Nieuws 2 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen doet slechte zaken in Singapore, Pérez wint

Max Verstappen moet het vieren van zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 nog even uitstellen. De coureur van Red Bull eindigde in een chaotische Grote Prijs van Singapore als zevende. Hij raakte wat van zijn riante puntenvoorsprong kwijt in het kampioenschap.

Verstappen reed na 42 ronden na een mislukte inhaalactie bij de Brit Lando Norris van McLaren bijna zijn auto van de baan. De Nederlander wist echter via een knap staaltje stuurmanskunst de race te vervolgen. Hij viel wel terug van de vijfde naar de veertiende plaats. In de slotfase klom hij echter na een nieuwe inhaalrace op naar de zevende plek, die hem 6 WK-punten opleverde.

Feest bij Red Bull door Pérez

Het werd alsnog feest bij Red Bull, want Verstappens teamgenoot Sergio Pérez won de race. De Mexicaan haalde bij de start de van poleposition vertrokken Charles Leclerc van Ferrari in en gaf in het vervolg van de race, die de nodige onderbrekingen kende door de vele uitvallers, de koppositie niet meer af. Leclerc werd tweede en Carlos Sainz reed zijn Ferrari naar de derde plaats.

De race op het stratencircuit van Marina Bay moest iets worden ingekort. Er was door een lang uitstel vanwege zware regenbuien net niet genoeg tijd meer om binnen twee uur 61 ronden te rijden.

Teambaas Red Bull bijt van zich af in Formule 1-rel over budgetplafond

Pérez boekte zijn tweede zege van dit jaar. Hij won eerder de Grote Prijs van Monaco. Het kan zijn dat de overwinning hem nog wordt afgenomen, omdat de wedstrijdleiding na de finish nog een onderzoek is begonnen. Hij zou de regels hebben overtreden tijdens een periode met de safetycar op de baan.

Chaotische race in Singapore

Verstappen had een bijzonder slechte start in de avondrace. Hij kwam totaal niet op gang vanaf de achtste startplek en viel terug naar de twaalfde plaats. De Nederlander spotte echter met de ongeschreven wet dat inhalen praktisch onmogelijk is op het stratencircuit Marina Bay en herstelde zich razendsnel. Hij haalde in de tweede ronde eerst Kevin Magnussen in en pakte meteen Lance Stroll mee. Kort daarna was Yuki Tsunoda aan de beurt. Hij toonde opnieuw zijn klasse door na een herstart in bijna één vloeiende beweging Sebastian Vettel en Pierre Gasly voorbij te steken.

Max Verstappen schoof door motorpech bij Fernando Alonso op naar zesde plaats en meldde zich al snel bij Norris. Het bleek geen eenvoudige opgave de Brit van McLaren in te halen. Dat lukte pas tegen het einde van de race na een nieuwe herstart. Toen hadden alle coureurs hun regenbanden ingewisseld voor slicks, de droogweerbanden. Verstappen verremde zich zo heftig bij het passeren van Norris, dat hij de bocht miste en rechtdoor de uitloopstrook opreed. Hij wist met een flitsende actie zijn Red Bull terug op de baan te rijden en redde daarmee een moeizame race.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.